Gündem ‘Katiller bulunana dek mücadelemiz sürecek’

‘Katiller bulunana dek mücadelemiz sürecek’

30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim’de 1 Mayıs 1977’de çıkan olaylarda hayatını kaybedenler, Kazancı Yokuşu’nda dün düzenlenen törenle anıldı. Törene, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Başkanı Lami Özgen, Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam ile HDP MYK üyesi Sezai Temelli’nin aralarında bulunduğu topluluk katıldı.

‘Katiller bulunana dek mücadelemiz sürecek’

Emek ve meslek örgütlerinden temsilciler, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Taksim 1 Mayıs alanıdır” ve “1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür” sloganları eşliğinde Gümüşsuyu’ndan Kazancı Yokuşu’nun başına kadar yürüdü. Yaklaşık 200 kişilik grup, 1 Mayıs 1977’de hayatını kaybedenler için saygı duruşu sırasında hayatını kaybedenlerin isimlerini okudu.

Kırk yıl önce yaşanan olaylarda 37 kişinin öldüğünü ve on binlerce kişinin de yaralandığını hatırlatan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “40 yıldan bu yana katiller adalete teslim edilmedi. Biz DİSK olarak, katiller bulunup adalete teslim edilinceye kadar Taksim mücadelemiz devam edecek. Biz Taksim’den hiçbir zaman vazgeçmedik. 1977’de katledilen işçi kardeşlerimiz milyonların kalbine gömüldüler. İşçilere Taksim’i yasaklayanlar, bir gün faşist Kenan Evren gibi onlar da toprağa yalnız başına gömülecekler. Elbette bir gün yan yana, omuz omuza 1 Mayıs Birlik Dayanışma Mücadele Günü’nü milyonlarla birlikte Taksim’de kutlayacağız” dedi.

‘Bizden korkacaklar’

KESK Eş Başkanı Lami Özgen de, “Bu ülkenin işçileri, emekçileri, hayatı var edenleriyiz. Bundan dolayı bizden korkacaklar. Korkmaya da devam edecekler. Bizler yoksulluğa, sömürüye talana karşı emek taleplerimizi haykırarak 1 Mayıs günü alanlarda olacağız” diye konuştu.