Gündem ‘Kedilere’ karşı jeneratör alındı

‘Kedilere’ karşı jeneratör alındı

09.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçiminde Enerji Bakanı Yıldız’ın açıklamasına göre ‘trafoya kedi girdiği için’ yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle genel seçimler öncesi pek çok yere jeneratör alındığı açıklandı.

‘Kedilere’ karşı jeneratör alındı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim günü yaşanabilecek elektrik kesintilerine karşı önlemleri Adalet Bakanı Kenan İpek ile görüştüklerini belirterek, “Jeneratör bulunmayan yerlerle ilgili de seçim gününe kadar jeneratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık” dedi.
Güven, düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin genel seçim günü elektrik kesintisine karşı önlem alınıp alınmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:
“Bu seçim dönemine ilişkin Adalet Bakanıyla görüştük, ilçe seçim kurullarında gerekli tedbirleri aldık. Jeneratör olan adliyelerimizi ilçe seçim kurulunun çalışma yerlerini belirledik. Jeneratör bulunmayan yerlerle ilgili de seçim gününe kadar jeneratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.”

Haberin Devamı

‘Teminat siyasi partiler’
Önceki milletvekili seçimindeki orana göre, yüzde 95’in üzerinde seçmeni temsil eden siyasi parti temsilcilerinin seçimde görev aldığını hatırlatan Güven, ilçe seçim kurullarında 7 kişiden 4’ünün, sandıklarda görev yapacak 7 kişiden en az 5’inin siyasi parti temsilcileri olduğunu anlattı. Seçimlerde kullanılan sayım döküm cetveli örneğini gösteren Güven, sandıktan çıkan oyun kime ait olduğunun, buraya yazıldığını ve siyasi parti temsilcilerinin burada imzası bulunduğunu anlattı. Bu sonuçların sandık sonuç tutanağına aktarıldığını, ilçe seçim kuruluna gönderildiğini belirten Güven, siyasi parti temsilcilerinin çoğunlukta olduğu bu kurulda birleştirme yapıldığını kaydetti. Bu tutanakların YSK’ya geldiği anda tüm siyasi partilere gönderileceğini ifade eden Güven, “Siyasi partilerimiz tarafından sandık başına gidilmesi halinde hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum” dedi.

Haberin Devamı

181 bağımsız aday
Güven, yurtiçinde 53 milyon 749 bin 850, yurtdışında 2 milyon 867 bin 609 seçmen bulunduğunu ifade etti. Güven, il seçim kurullarına 165’i erkek, 16’sı kadın 181 bağımsız adayın müracaat ettiğini bildirdi.
21 siyasi partinin milletvekili aday listelerini teslim ettiğini, bunlardan 20’sinin saat 17.00’den önce, İlk Parti’nin ise saat 17.22’de listelerini verdiğini söyledi. Parti yetkililerinin listeleri getirirken kaza yaptıklarını bildirdiklerini aktaran Güven, İlk Parti’nin seçime girip girmeyeceğine ilişkin Kurul’un karar vereceğini kaydetti.
Güven, listelere göre, 14 siyasi partinin 85 seçim çevresinde, 1 partinin 79, 1 partinin 77, 1 partinin 59, 2 partinin 58, 1 partinin de 45 seçim çevresinde aday bildirdiğini ifade etti.

Yazarlar