Gündem ‘Kim kimi öldürecek dışarıda göreceğiz’

‘Kim kimi öldürecek dışarıda göreceğiz’

22.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hasan Ferit Gedik’in öldürüldüğü davanın dünkü duruşmasında sanık Zafer Turhan, Aktaş’ın annesini ve müşteki avukatlarından Özgür Yılmaz’ı tehdit etti

‘Kim kimi öldürecek dışarıda göreceğiz’

Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılı Eylül ayında Hasan Ferit Gedik’in hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı olaylara ilişkin dün görülen dava ertelendi. Duruşma öncesi adliye önünde oturma eylemi yapan gruptan 10 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 22. celsesi görülen kapalı duruşmaya 8’i tutuklu 14 sanık ile Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Meray, dedesi Mustafa Meray ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanıklardan Zafer Turhan 2 yıl 6 aydır çete üyesi olmaktan tutuklu olduğunu ifade ederek, “Biz çete değiliz. Çete olanlar dışarıdan gelenlerdir. Biz bunlara karşı nefsi müdafaa hakkımızı kullandık. Ben Gökhan Aktaş’ı vurmadım. Ölen kişi teröristtir” dedi. Mahkeme heyeti tutanağa, sanık Turhan’ın müştekilerden Gökhan Aktaş’ın annesine hitaben “Bir dışarı çıkalım, kim kimi öldürecek göreceğiz” dediği ve müşteki avukatlarından Özgür Yılmaz’a da “Oğlan avukat dışarı çıkınca göstereceğim” dediğinin duyulduğunu geçirdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti delillerin toplanmamış olduğunu gerekçe göstererek duruşmayı 29 Şubat 2016’ya erteledi.

Bu arada dava öncesi, adliye dışında oturma eylemi yapan gruptan 3’ü kadın 10 kişi gözaltına alındı.