Gündem ‘Kırmızı bölge’ye girdiler

‘Kırmızı bölge’ye girdiler

16.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

G20 Zirvesi’ni protesto etmek isteyen gruplara müdahale eden polis çok sayıda kişiyi göz altına aldı

‘Kırmızı bölge’ye girdiler

Antalya Belek’te yapılan G20 zirvesi nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemi alan polis protestoculara göz açtırmadı. Gözaltına alınanlar arasında, Belek’te güvenlik önlemleri kapsamında “Kırmızı Bölge” ilan edilen bölgeye gizlice giren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 4 kişi de bulunuyor.

Haberin Devamı

Halkevleri ve Öğrenci Kolektifi üyesi dört kişi dün saat 09.00’da kent merkezindeki Attolas Heykeli önünde toplandı. G20 Liderler Zirvesi’nde liderlere iletilmek üzere hazırlanan mektup metnini okuyan grup, Belek’e gitmek üzere yola çıktı. Yaklaşık iki kilometre yürüdükten sonra polis tarafından uyarılan dört kişi polisin yolu kesmesi üzerine oturma eylemi yapınca gözaltına alındı.

Twitter’dan duyurdular

Güvenlik önlemleri kapsamında ‘Kırmızı Bölge’ ilan edilen Belek-Kadriye bölgesine giren TGB üyesi dört kişi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından görüntülerini paylaştı. Hesaptan, “Sizin arkanızda G20 varsa bizimkinde Atatürk var! Kırmızı bölgeyi delen ve yakalanamayan TGB’liler Belek’te. 40 km kırmızı bölge ilan edilmişti, kırmızı bölgeyi delen TGB’liler G20 oteline 4 km uzaklıkta” diye yazan TGB üyeleri, polis tarafından gözaltına alındı. Zirveyi protesto eden Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri de dün saat 13.00’ten itibaren Aydın Kanza Parkı’nda toplandı. Parkın çevresini bariyerlerle kapatan polis, eylemcileri tek tek aradıktan sonra alana aldı. Üst araması yaptırmak istemeyen bir grup, polisle tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine polis 10 eylemciyi gözaltına aldı.

‘Kırmızı bölge’ye girdiler


Güçleri üyeleri, saat 15.00 sıralarında Güllük Caddesi’nden Yavuz Özcan Parkı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş ve konuşmaların bitiminde grup dağılmak üzereyken Güllük Caddesi’ndeki grubun 30 metre kadar yakınında havai fişekler patlamaya başladı. Bir anda paniğe neden olan olay sonrası eylemcilerden birçoğu patlamanın olduğu yöne doğru koştu. Büyük paniğe neden olan patlama seslerinin ardından grubun patlamaların olduğu yöne doğru koşmasıyla Cumhuriyet Caddesi’ni kapatan çevik kuvvet ekipleri de eylemcilere müdahale etti. Protestocular ara sokaklara dağılan, polis de çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilere çevredeki bazı kişilerin taş ve pet şişe attığı görüldü.

Haberin Devamı

Maketli protesto

TGB üyesi yaklaşık 500 kişilik grup da Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak G20 Liderler Zirvesini protesto etti. Gruptan bazıları bekleyişleri sırasında ‘uzun eşek’ oynadı.