Gündem ‘Kırmızı’dan çıkan sergi

‘Kırmızı’dan çıkan sergi

07.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

.

‘Kırmızı’dan çıkan sergi

Ressam Figen Cebe’nin C.A.M. Galerideki üçüncü kişisel sergisi olan ‘Je vois rouge’ geçen hafta açıldı. Sanatçının Fransızca ‘Voir rouge’ (kırmızı görüyorum) deyiminden yola çıkarak yaptığı resimlerden oluşan sergisindeki işlerin çoğunda renk, kırmızı ve siyah gibi görünse de, koyu tonlar siyahla değil sanatçının bulduğu çeşitli karışımlarla elde edilmiş. Daha önceki resimleri gibi, bu sergide yer alan resimler de monokrom: Sanatçı yine tek renk ve sade kompozisyonlardan yola çıkarak üretiyor. Işık, zaman ve hareket de Cebe’nin üzerinde durduğu üç ana tema.

Haberin Devamı

Cebe, bir buçuk senede yaptığı işlerden oluşan sergisi için, en başından bu yana saat parçaları üzerine çalışmış. Saat çarklarına takılı kaldığını söyleyen sanatçı, “Saat çarklarına takılı kalma durumuna zamanın geçmesi olarak bakmıştım. Ama Türkiye ve dünyada çarklar dönüyor ve biz de bu çarkların parçasıyız” diyor.

Türkiye ve dünyanın sürekli bir sıkıntı halinde olduğunun altını çizen Cebe, “O sıkıntılar sonucu bu resimler doğuyor, ama ben iyimser bir insanım, her şeye rağmen. Parantezlerim oluyor ve onlar sayesinde yaşamı devam ettirebiliyorum” diyor. Cebe’nin sergisi 28 Şubat tarihine dek görülebilecek.

Yazarlar