Gündem ‘Kobra’nın silahı ateş aldı: 4 ölü, 2 yaralı

‘Kobra’nın silahı ateş aldı: 4 ölü, 2 yaralı

09.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksekova’da dün devriye gezen ‘kobra’ tipi zırhlı polis aracının kule kısmında bulunan makineli tüfek ateş aldı. Kurşunların isabet ettiği mağazadaki 4 kişi can verirken, polis İ.M gözaltına alındı

‘Kobra’nın silahı ateş aldı: 4 ölü, 2 yaralı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde devriye gezen ‘kobra’ tipi zırhlı polis aracının kulesindeki makineli tüfeğin belirlenemeyen nedenle seri ateş alması sonucu, kurşunların isabet ettiği mağazada 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Zırhlının kule bölümünde görevli olan silah sorumlusu polis İ.M. gözaltına alındı. Polis memuru İ.M. ifadesinde “Silah kendiliğinden ateş aldı” dedi. Olay, ilçenin en merkezi yeri olan Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Eski Cezaevi Kavşağı’nda dün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Devriye görevi yapan polis zırhlı aracın kule kısmında bulunan makineli tüfek, henüz bilinmeyen bir nedenle seri halde ateş aldı. Makineli tüfekten çıkan kurşunlar cadde üzerinde 6 katlı binanın girişindeki mobilya mağazasına isabet etti. İşyeri ortaklarından Adem Tümen ile çalışanlardan Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya ve Serhat Buldan yaralandı.

‘Kobra’nın silahı ateş aldı: 4 ölü, 2 yaralı


‘Tetiğe dokunmadım’

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Serhat Buldan, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü ve Aydın Tümen yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Yaralılar Şemsettin Çakmakçı ve Mehmet Ali Kaya’nın tedavisi ise sürüyor.

Olayın ardından zırhlı polis aracında kulede görevli ve silahtan sorumlu olan polis İ.M. gözaltına alındı. Silahın neden ateş aldığı henüz bilinmezken polis İ.M.’nin ilk ifadesinde “Ben tetiğe dokunmadım. Silah kendiliğinden ateş aldı, neden olduğunu bilemiyorum” dedi.

Soruşturma başlatıldı

Hayatını kaybedenlerden Jiyan Mobilya mağazasının sahiplerinden olan Adem Tümen’in 20 günlük evli olduğu, 27 yaşındaki Necdet İşözü’nün de nişanlı olduğu ve bir ay sonrada düğün yapacağı belirtildi. Yaşamını yitiren 16 yaşındaki Serhat Buldan’ın ise babasının, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan’ın vefat eden eşi Savaş Buldan ile amca çocukları oldukları belirtildi. Lise öğrencisi olan Serhat Buldan, hafta sonları da Jiyan Mobilya’da çalışıyordu.

Haberin Devamı

‘Kobra’nın silahı ateş aldı: 4 ölü, 2 yaralı


Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Hemen olaya ilişkin soruşturma başlatılmış olup, konunun tüm yönleriyle aydınlatılması için İçişleri Bakanlığınca derhal bir mülkiye başmüfettişi görevlendirilerek inceleme gerçekleştirilmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; ailelerine, yakınlarına geçmiş olsun ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Yazarlar