Gündem ‘Kokain Kralı’ndan Depp’e ev ziyareti

‘Kokain Kralı’ndan Depp’e ev ziyareti

22.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü aktör Johnny Depp, Blow filminde canlandırdığı uyuşturucu baronu George Jung ile tekrar bir araya geldi. Depp geçen yaz hapisten çıkan Jung’u evinde ağırladı.

‘Kokain Kralı’ndan Depp’e ev ziyareti

ABD’li ünlü aktör Johnny Depp, başrolünü oynadığı Blow filmine ilham kaynağı olan, uyuşturucu satıcısı George Jung ile yeniden bir araya geldi. Depp’in evindeki buluşmaya aktörün sevgilisi Amber Heard da geldi. 72 yaşındaki Jung’ın hayatı 2001 yılında beyazperdeye uyarlandı. Depp ve Jung’ın ilk tanışması, ünlü aktörün filmdeki rolü için o dönem hapishanede olan Jung’ı ziyaret etmesiyle gerçekleşti. ‘Kokain Kralı’ lakabıyla bilinen Jung, ABD’de 1970’li ve 1980’li yıllarda yapılan uyuşturucu kaçakçılığının yüzde 85’inin arkasındaki isim olarak tanınıyordu.

Haberin Devamı

Şiir ve sanattan konuştular
1994 yılından beri hapishanede olan Jung 20 yıllık cezasının ardından geçtiğimiz haziran ayında serbest kaldı. Magazin sitesi TMZ’nin yaptığı habere göre Depp, telefonla Jung’ı arayarak evine davet etti. Depp’in Los Angeles’daki evinde gerçekleşen buluşmada ikili gece boyunca şiirden sanata, kitaplardan Blow’a kadar birçok konu hakkında konuştu.
Depp’in Jung ile olan yakın ilişkisi ilk olarak aktörün film çekimleri sonrasında uyuşturucu satıcısına yazdığı, “Hayatta size kalbini gerçekten açan en derin düşüncelerini, hayallerini, korkularını ve pişmanlıklarını paylaşan birini bulmak oldukça zordur. O insanla tanıştığınızda gelecekte beraber zaman geçiremeyeceğiniz belli sebepler olabilir. İşte bu yüzden benimle paylaştıkların için sana minnettar olduğumu bilmeni istiyorum George” sözlerinin yer aldığı mektupla gündeme gelmişti.

Haberin Devamı

Gişesi 83 milyon dolar

Türkiye’de 2001 yılında ‘Beyaz Şeytan’ ismiyle gösterime giren Blow’un başrollerinde Johnny Depp ve Penelope Cruz yer alıyor. Depp’in uyuşturucu satıcısı George Jung’ı canlandırdığı filmde, gençliğinde maddi sıkıntılar çeken Jung’ın 1970’li yıllarda Pablo Escobar ve Carlos Ledher ile birlikte çalışarak ABD’de uyuşturucu piyasasını ele geçirmesi anlatılıyor. Yapım maliyeti 53 milyon dolar olan film, 83 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti.

Escobar’ın ABD şubesiydi

George Jung 1942’de ABD’nin Boston kentinde doğdu. 1961’de University of Southern Mississippi’de Pazarlama eğitimine başlayan Jung, uyuşturucu kullanmaya ve küçük çaplı ticarete burada başladı. 1967’de Boston’a dönen Jung marihuana ticaretine girdi. Jung ve ekibi aylık 1.5 milyon dolarlık kar elde ediyordu. 1974’de Chicago’da 300 kilo marihuana ile yakalanan Jung, Danburry federal hapishanesine gönderildi. Burada, Pablo Escobar ve Jorge Luis Ochoa Vasquez’in kurduğu Medellin karteline girmesini sağlayan Carlos Lehder Rivas ile tanıştı. Medellin karteline katılmasıyla ABD uyuşturucu piyasasının yüzde 85’ini ele geçiren Jung, günlük ortalama 60 milyon dolarlık uyuşturucu ticaretini yönetiyordu. 1994 yılında Kolombiya polisi tarafından yakalanan ‘kokain kralı’ için mahkemede, işlediği suçlar nedeniyle 60 yıl hapsi istendi. Cezasına yapılacak indirim karşılığında Carlos Lehder hakkında ifade veren Jung’ın cezası 20 yıla indirildi. Jung cezasının ardından geçen Haziran ayında tahliye oldu.