Ekonomi ‘Köylere 4.5G götüreceğiz’

‘Köylere 4.5G götüreceğiz’

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell, 4.5G’nin birinci yılına (1 Nisan) sayılı günler kala yaptığı açaklamada, Speedtest’in test sonuçlarına göre Almanya, ABD, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’yı hızda geride bıraktığını duyurdu.

‘Köylere 4.5G götüreceğiz’

Turkcell abonelerinin indirme hızı 53.4 Mbps olurken, yükleme hızı 18,6 Mbps’e ulaştı. 4.5G kapsamasını yüzde 82.5’e çıkaran şirketin 4.5G abone sayısı 26 milyona dayandı. 4.5G’li aboneler 1 yıl boyunca toplamda 602 milyon GB’ye yakın data kullanarak bir önceki yıla göre kullanımlarını yüzde 92 artırdı. Ortalama aylık data tüketimi 5GB oldu. En çok mobil internet kullanan il 56 milyon GB ile İstanbul olurken, bu ili sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Muğla, Mersin, Konya ve Gaziantep izledi. Türkiye’deki en çok data tüketimi ise yaklaşık 2.5 milyon GB ile 18 Aralık günü yaşandı. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “Bir yıllık zamanda sadece illerimizi değil tüm ilçelerimizi de 4.5G ile donattık. Yakın zamanda köylerimizi de 4.5G ile buluşturacağız” dedi.

‘Geldiğimiz seviyeyi yeterli bulmuyoruz’

“BiP, Turkcell TV+, lifebox, Goller Cepte, fizy, Hesabım, Dergilik ve Turkcell Akademi uygulamalarını indiren müşteri sayımız, 4.5G’nin etkisiyle son bir yılda iki kattan fazla artarak 44,2 milyona yükseldi” diyen Terzioğlu, “Tabii ki bugün geldiğimiz noktayı da yeterli bulmuyoruz. Sorumluluğumuzun farkındayız. Bunun için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Öncü rolümüzü devam ettirmek amacıyla 5G teknolojilerinin geliştirilme sürecinde aktif rol alıyoruz. Hem ulusal hem de global ölçekte çok önemli işbirlikleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Birçok kurumla işbirliği içerisinde çalıştıklarını bildiren Terzioğlu, şöyle devam etti: “Yerli baz istasyonu için 250 adet sipariş verdik. Bunun yanı sıra ilk yerli 4.5G baz istasyonu anteninin geliştirilmesine yönelik işbirliği anlaşmasının da yerli teknolojilerin gelişimine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 5G’de de Ar-Ge çalışmaları ve yerli teknolojileri hayata geçirmek için ortak projelerde çalışıyoruz.”