Gündem ‘Kut’ül Ammare’ Kültür Bakanlığı’nın takviminde

‘Kut’ül Ammare’ Kültür Bakanlığı’nın takviminde

01.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Davutoğlu, 5 Şubat’ta Mardin’de, “Terörle Mücadele Eylem Planı”nı açıklarken, “Kut’ül Ammare Zaferi” ile “Sykes Picot Anlaşmasını” karşılaştırmış, “’Kut’ül Ammare zaferini bilirsiniz. Orada Sünni, Arap, Türk, herkes aynı safta savaştı. Kanlarının son damlalarına kadar şehit olacaklarını bile bile savaştılar.

‘Kut’ül Ammare’ Kültür  Bakanlığı’nın takviminde

Sonradan yapılan Sykes Picot Anlaşması’nda Osmanlı Devleti’ni, insanları nasıl parçalarız dediler. Bir tarafta İngiliz bir tarafta Fransız paylaşımı. Bütün bu anlaşmanın arkasında Anadolu’yu Mezopotamya’dan koparmak, Dicle’yi Fırat’ı koparmak vardı. Bu sıradan bir anlaşma değil, bu anlamda Haçlılar neyse Moğollar odur, Moğollar neyse sömürgeci emperyalizm odur. 100 yıl sonra bugün ya Kut’ül Ammare kazanacak ya da Sykes Picot kazanacak” ifadelerini kullanmıştı.Kültür ve Turizm Bakanlığı, hazırladığı 2016 etkinlik takviminde, her sene periyodik olarak gerçekleştirdiği etkinliklere bu yıl bir yenilik ekleyerek, Kut’ül Ammare zaferi için bir dizi özel etkinlik düzenleme kararı aldı.
Buna göre bakanlık, bu yıl gerçekleştireceği milli bayramlar, Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı’nın Kabulü, Çanakkale Savaşı’nın yıldönümü, Zafer Yolu, 10 Kasım Atatürk’ü anma, Kutlu Doğum Haftası, Mevlana’yı anma, Nevruz, Hıdırellez gibi etkinliklerin yanı sıra Kut’ül Ammare zaferinin 100. yılı ile ilgili kitap yayını, sempozyumlar, sergiler, sahne gösterileri, belgesel, kısa film, tiyatro gibi özel etkinlikler düzenleyecek. 2016 yılında yapılacak etkinlik sayısının 3 bine yakın olacağı tahmin ediliyor.