Cadde İSTANBUL'UN ALTERNATiF FESTiVALi

İSTANBUL'UN ALTERNATiF FESTiVALi

05.06.2011 - 21:50 | Son Güncellenme:

Her yıl Torino, Milano ve üçüncü bir kardeş sehirle aynı anda düzenlenen, Torino çıkışlı uluslararası elektronik müzik ve sanat festivali Club to Club, bu yıl 9-11 Haziran arasında Santralistanbul’da düzenlenecek.

İSTANBULUN ALTERNATiF FESTiVALi

2007’de Barcelona, 2008’de Rotterdam, 2009’da Brüksel ve 2010’da İstanbul’a uğradıktan sonra, bu yıl tekrar İstanbul’da yapılacak festivalin özel teması, ‘State Of Indepen/dance’.
Club to Club bu kez Frank Zappa’nın bir sözünden ilham aldı: “Havaalanınız ve biranız olmadıkça gerçek bir ülke olamazsınız. Futbol takımınız ya da nükleer silahlarınızın olması yardımcı olabilir; ama en azından kendi biranız olmalı.” Böylece State of Indepen/dance ile kendi para birimini, banknotlarını, pullarını, pasaportunu ve bayrağını yaratarak özgürlük ülkesinin temellerini attı.
Deneyimi destekleyen Club to Club İstanbul, dünya çapında alkışlanan vizyoner müzisyenlerden özel performanslar sunuyor. Alfa Romeo ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival için Avrupa’nın yeni akım sanatçıları Türkiye’ye gelirken; santralistanbul Enerji Müzesi, Tamirane ve Otto Santral kapılarını festival için açacak. Festival, aynı gece içerisinde üç mekana da giriş hakkı tanıyan biletiyle, özgür festival ruhunu vurguluyor.


ÇEKÜL’DEN ANLAMLI iŞBiRLiĞiŞakire Hanım Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, orta ve ağır düzeyde öğrenme güçlüğü olan bireylere eğitim veren bir devlet okulu. ÇEKÜL Vakfı, okulun resim öğretmeni Nimet Altınkurt’un çabasıyla öğrencilerin neler yapabildiklerini gördü ve onların çabasını ÇEKÜL Evi’nde düzenlediği bir sergiyle paylaşmak istedi. Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu’ndaki ÇEKÜL Evi’nde açılan sergi, 10 Haziran’a kadar açık kalacak.
80-400 TL arasında satışa sunulan resimlerden elde edilecek gelirin tamamı okula aktarılacak. 3-16 yaş arasına hizmet veren okulda, 16 yaş üzerinde öğrenme güçlüğü olan bireyler de eğitim görüyor. ÇEKÜL Evi’ndeki sergi, onların bir yıldır çalıştıkları resimlerden oluşuyor.

PROGRAM9 HAZİRAN PERŞEMBEMiniMüzikhol
Demdike Stare
Giorgio Valletta
Giriş davetiyelidir.
*10 Haziran Cuma gecesi için bilet alanlar, 9 Haziran Perşembe gecesi Minimüzikhol / Demdike Stare etkinliğine biletlerini göstererek girebilecek.

10 HAZİRAN CUMATamirane, Otto Santral, Enerji Müzesi (santralistanbul)
James Holden
Kode9
Deniz Kurtel
Luke Abbott
Egyptrixx
Kaan Düzarat - Vesvese, FOC Edits, Dinamo 103.8
Golem - Dinamo 103.8
Biletler: 35 TL (avantajlı bileti) 45 TL (kapıda)

Haberin Devamı

11 HAZİRAN CUMARTESİOtto Santral
Türk & İtalyan Sanatçılar
Giriş ücretsiz.