Cadde GÜNÜN SERGiSi

GÜNÜN SERGiSi

06.12.2011 - 20:32 | Son Güncellenme:

Resim sanatının üç büyük ismi ‘Başka Dünyalar’ sergisinde bir araya geldi.

GÜNÜN SERGiSi

BAŞKA DÜNYALAR

Haberin Devamı

Resim sanatının üç büyük ismi Halil Akdeniz, Adem Genç ve Muzaffer Akyol, Akmerkez’deki ‘Başka Dünyalar’ sergisinde bir araya geldi. Sergi, sanatçıların kesiştiği değil, ayrıldıkları noktaların altını çiziyor. Başka bir deyişle ortak noktaların resim olması dışında; eserleri, yaklaşımları ve üslupları farklı, başka dünyalar ve paralel evrenler bu sergide bir araya geliyor.

GÜNÜN KiTABI

KAPLANIN KARISI

‘Kaplanın Karısı’, Balkanlar’dan yükselen seslerle genişleyen, çarpıcı, sarsıcı ve biraz da büyülü bir roman. Genç doktor Natalia, büyükbabasının ölümünden sonra onun eşyalarını almak için yola çıkar. Eşyaları bulsa da, inanışa göre ölümün ardından 40 gün geçmeden onlara dokunulmaması gerekmektedir.
Kitap, genç bir doktorun, savaşın paramparça ettiği bir coğrafyada, kimlik, aidiyet ve geçmişi sorgulayarak yaptığı yolculuğu konu alıyor.
Siren Yayınları, 24 TL

Haberin Devamı

GÜNÜN KONSERi

THE ANTLERS

Vokalist ve gitarist Peter Silberman tarafından solo bir proje olarak başlayan Amerikalı indie rock grubu, adını The Microphones’un ‘Antlers’ adlı şarkısından alıyor.
‘Uprooted’ ve ‘In the Attic of the Universe’ adlı baş döndürücü ritimler ve çarpıcı melodilere sahip ilk iki albüm Silberman tarafından hazırlandı. Michael Lerner ve Darby Cicci’nin katılımıyla ‘Hospice’ adlı albüm 2009’da yayınlandı. Son albüm ‘Burst Apart’ ise mayıs 2011’de piyasaya çıktı.
Grup bu akşam İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.
Salon İKSV, 22.00, 40-50 TL

Yazarlar