Fenerbahçe Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de Ali Koç'a rakip oldu! Jose Mourinho'yu açıkladı: Kazanırsak getireceğim

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'de Ali Koç'a rakip oldu! Jose Mourinho'yu açıkladı: Kazanırsak getireceğim

13.05.2024 - 21:08 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Aziz Yıldırım, Haziran ayında gerçekleştirilecek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adayı oldu. Aziz Yıldırım, seçilmesi halinde teknik direktörlük görevine Jose Mourinho'yu getireceğini duyurdu.

Aziz Yıldırım, Fenerbahçede Ali Koça rakip oldu Jose Mourinhoyu açıkladı: Kazanırsak getireceğim

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Haziran ayında gerçekleştirilecek Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi gözler Aziz Yıldırım'a çevrilmişti. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday oldu.

Haberin Devamı

"TÜM KAMUOYUNA DUYURUYORUM"

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım, başkan adayı olduğunu açıkladı. Basın mensuplarıyla buluşan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlarla çarşamba veya perşembe günü basın toplantısı yapacağız ve burada Fenerbahçe'nin kongresinde Fenerbahçe başkanlığına aday olacağımı açıklayacağım. Sizin vasıtanızla da tüm kamuoyuna duyuruyorum."

Sarı-lacivertlilerde daha önce aday olan isimlerden Sadettin Saran, mevcut başkan Ali Koç lehine seçimlerden çekilme kararı almıştı. Ali Koç, Sadettin Saran ile yaptığı görüşmenin ardından başkanlık görevine yeniden aday olduğunu duyurmuştu.

MOURINHO'YU AÇIKLADI

Fenerbahçe'de başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, seçilmesi halinde Jose Mourinho'yu getireceğini duyurdu. Aziz Yıldırım, Jose Mourinho ile geçtiğimiz hafta görüştüğünü dile getirdi.

Haberin Devamı

Başkan adayı Aziz Yıldırım görüşmeye dair, "Fenerbahçe'nin 'bizim çocuğumuz' denilen isimlerle devam etme lüksü yoktur. Fenerbahçe artık büyük hocalarla, büyük takımlarla mücadele etmelidir. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Geçen hafta Mourinho ile yüz yüze görüştüm. Kendisine, "Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var." dedim. 'Fenerbahçe'ye gel' dedim. Benim arkadaşlar ve menajeriyle görüşmeler devam ediyor. Biz kazanırsak büyük ihtimal Fenerbahçe'nin başına getireceğim" dedi.

Jose Mourinho'nun Konyaspor maçını izlediğini vurgulayan Aziz Yıldırım, "Onun isteği doğrultusunda oyuncu da alacağız. Konyaspor maçını da izledi. Kendisi de izledi. Diğer arkadaşlar da kazanırsa Fenerbahçe'ye gelmesini arzu ederim. İnşallah biz kazanırız ve Fenerbahçe'ye getiririm" açıklamasını yaptı.

"HENÜZ BİR YÖNETİM VEYA KURUL LİSTESİ HAZIRLAMADIM"

Fenerbahçe Başkan adaylarından Aziz Yıldırım sosyal medyada yer alan iddialar sonrası bir açıklama yaptı. Henüz bir yönetim veya kurul listesi hazırlamadığını belirten Aziz Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sosyal medyada benim adıma bazı gerçek olmayan yönetim listeleri yayınlanarak dezenformasyon yaratılmaktadır. Ben henüz bir yönetim veya kurul listesi hazırlamadım. 15 Mayıs Çarşamba günü yapacağım basın toplantısının ardından çalışmalara başlayacağım ve yönetimime / kurullara düşündüğüm isimlerle görüşeceğim. Bu tip manipülatif paylaşımlar son derece ayıptır. Daha önce de defalarca ifade ettiğim gibi, benim ağzımdan çıkmayan bu tip yalan bilgilere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ederim."

Haberin Devamı

ALİ KOÇ ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Fenerbahçe'nin mevcut başkanı Ali Koç, Haziran ayındaki kongrede aday olma kararının ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kulübümüzün aydınlık yarınlara kavuşması için başlattığımız mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerekmektedir. Bundan sonraki adımlarda da, Türk futbolunun içinde bulunduğu bataklık ve organize kötülükler karşısında camia olarak topyekun mücadele etmemiz gerekmektedir. Bu doğrultuda, kesin tarihi önümüzdeki hafta kulübümüz tarafından açıklanacak olan Genel Kurulumuzda aday olma kararı aldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım."

SARAN'DAN ALİ KOÇ'A DESTEK

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de resmi adaylık başvuru sürecini tamamlayan ve Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'nun adaylığını açıkladığı Sadettin Saran, Ali Koç'la yaptığı görüşmeden sonra seçimlerden Ali Koç lehine çekilmişti.

Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan Sadettin Saran şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bilindiği üzere, kulübümüzün yaklaşan olağan seçimli kongresiyle ilgili olarak, başkanımız Sayın Ali Koç’un adaylığı durumunda aday olmayacağımızı, diğer durumda ise ekibimizle birlikte kulübümüzü yönetmeye talip olduğumuzu bir çok kez gerekçeleriyle belirtmiştik. Geçen uzunca süre zarfında başkanımızın adaylık kararının netleşmemesinden dolayı, seçimlere kalan kısa süreyi de dikkate alarak, birkaç gün önce bir basın açıklaması yapmak zorunda kalmıştık. 10 Mayıs Cuma gününe kadar Sayın Başkanın göreve devam etmekle alakalı ortaya bir irade koymaması halinde, 13 Mayıs Pazartesi günü itibariyle şartsız olarak bu kutsal göreve talip olacağımızı ifade etmiştik. Sayın Başkan, 10 Mayıs Cuma günü saat 16:00’da bizleri arayarak tarafımıza görüşme isteğini iletmiş ve bugün saat 12:00 itibariyle de yönetici arkadaşlarıyla birlikte bizleri onurlandırmıştır. Öncelikle Sayın Başkana hem bugünkü samimi ziyaretleri hem de süreçle ilgili duruş, söylem ve eylemlerimizle ilgili ifade ettikleri takdirleri için bir defa da kamuoyu nezdinde teşekkür ederiz. Değerli camiamızın, bu görüşmede kulübümüzün mevcut durumuna yönelik detaylı istişarelerde bulunduğumuzu, geleceğine yönelik de son derece önemli konularda mutabık kaldığımızı bilmesini isteriz. Başkanımız bizlere kulübümüzün geleceğiyle ilgili planlarından samimiyetle bahsetmiş, Fenerbahçe’ye hizmet yarışında hedeflerini anlatarak hepimizin arzu ettiği başarılı, kenetlenmiş bir Fenerbahçe için kulübümüzün başında göreve devam etmek istediğini açıkça ifade etmiştir. Kesin ve net olarak bilinmelidir ki, Fenerbahçe’nin yüksek menfaatleri, her türlü kişisel hırs ve egonun üzerindedir. Sayın Başkanla ortak motivasyonumuz budur. Dünyanın en büyük spor kulübü Fenerbahçe’yi kendi emellerine alet etmek isteyen; bölerek, parçalayarak ve düşmanlaştırarak yönetmeyi arzulayan bir takım iç ve dış unsurlara ve hatta kulübümüzün olası başarısızlıklarından iktidar devşirmek isteyen akbaba kültürüne teslim etmeme kararlılığımızın tam olduğunu da böylece ifade etmek isteriz. Bu vesileyle, Sayın Başkanın yepyeni bir ruh ve oluşum ile birlikte, kulübümüze hizmetlerinin artarak devamını temenni ediyor; arkadaşlarımızla birlikte yaklaşan seçimli olağan kongredeki adaylığımızı başkanımız Ali Koç lehine çekiyoruz. Seçimlerimizin camiamıza ve Türk sporuna hayırlı olmasını diler, en derin saygılarımızı sunarız."