Gündem ‘Malzeme tükürükle reaksiyona geçti’

‘Malzeme tükürükle reaksiyona geçti’

03.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üsküdar’da, Fen Bilgisi dersinde 11 yaşındaki Mert Öztoprak’ın gözünü kaybettiği patlamayla ilgili davada öğretmenin ihmaline ilişkin bilirkişi raporu istendi

‘Malzeme tükürükle reaksiyona geçti’

Üsküdar’da, Fen Bilgisi dersinde yapılan deney sırasında meydana gelen patlama sonucu Mert Öztoprak’ın (11) gözünden ve yüzünden yaralanmasına ilişkin davanın ilk duruşması dün görüldü. Anadolu 34. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Fen Bilgisi öğretmeni Mehmet Aslan, olayda bir gözünü kaybeden Mert Öztoprak ve tarafların avukatları katıldı.

Haberin Devamı

‘İş şansa bırakılmış’

“Taksirle yaralama” suçundan dolayı 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşına çıkan Aslan, “Malzeme birdenbire parladı. Tükürükle de reaksiyona geçebilir. Üflediğim söyleniyor ama üflemedim” dedi. Patlamada bir gözünü yitiren Öztoprak ise öğretmeninin deneyde güvenlik önlemi almadığını iddia etti. Öztoprak’ın avukatı Aynur Tanay Kanat ise iş şansa bırakılmış dedi. Mahkeme, Öztoprak’ın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek, yaralanmanın niteliğinin organ yitirilmesine veya yüzde değişikliğe sebebiyet verip veremeyeceği konusunda bilirkişi raporu düzenlenmesini isteyerek duruşmayı erteledi.