Gündem ‘Mamo ve Rozan’ı Avrupa’ya kaçırın’

‘Mamo ve Rozan’ı Avrupa’ya kaçırın’

02.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralıların mahsur kaldığı iddia edilen binayla ilgili, yeni bilgiler ortaya çıktı. CNN TÜRK’ün haberine göre binayla ilgili Avrupa’dan Kandil’e, Kandil’den Cizre’ye ulaşan telefon ve telsiz görüşmelerinin bulunduğu belirtildi.

‘Mamo ve Rozan’ı Avrupa’ya kaçırın’

Binada örgütün dağ kadrosundan lider seviyesinde kod adları “Mamo” ve “Rozan “olan biri kadın, iki terörist yer alıyor. PKK’nın üst düzey yöneticilerinden Sabri Ok’un iki teröristin binadan mutlaka sağ olarak çıkarılması ve Avrupa’ya gönderilmesi için “Ne gerekiyorsa yapılsın” dediği kayıtlara geçti.

Haberin Devamı

Parayla Sırp nişancı

Binada 30, çevredeki 7 binada ise 30 olmak üzere bölgede 60 silahlı teröristin bulunduğu kaydedildi. Binaya 150 metre mesafede 15 ambulans tutulurken güvenlik güçlerinin “Size zarar verilmeyecek ambulanslara binin” çağrılarına binadan ateşle karşılık verildi. İddiaya göre terör örgütünün keskin nişancı olarak paralı Sırp teröristleri tuttuğu da Adli Tıp’ta teyit edildi. Vurulan bir keskin nişancının Sırp olduğunun belirlenmesinin ardından yaralı olarak ele geçirilen bir başka nişancının da Sırp olduğu belirlendi.