Ege ‘Milletin Nobeli’ Erdoğan’a

‘Milletin Nobeli’ Erdoğan’a

17.08.2017 - 04:05 | Son Güncellenme:

‘15 Temmuz Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü’ ekim ayında düzenlenecek olan törenle Cumhurbaşkanı’na verilecek

‘Milletin Nobeli’ Erdoğan’a

Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu’nun düzenlediği, 10 rektör ve bir dekanın eşbaşkanlığını ve bilim kurulu üyeliğini üstlendiği toplantıda, 15 Temmuz Barış Ödülü’nün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a layık görüldüğü, ödülün ekimde verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Yalnız bırakmayacağız’

15 Temmuz Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü’nün tanıtımı İzmir Kordon Otel’de yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tübcel, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir konuşmasında, ‘Bu mücadelede ben yalnızım’ demişti. Ancak biz kendisini yalnız bırakmayacağız. Anadolu’nun yiğit evladı, cumhurun reisi ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, uluslararası barışın sağlanması için verdiği mücadele, insanlık meselelerine gösterdiği duyarlılık ve üstün gayretlerinden dolayı Uluslararası İnsaniyet, Demokrasi ve Barış Ödülüne layık gördük” dedi.

‘Mazlumlara sahip çıktı’

Cumhurbaşkanı’na verilecek olan ödülün Bilim Kurulu gerekçesini açıklayan Yrd. Doç. Dr. Emrah Aydemir, “Küresel barışın inşası, meydana gelen çatışmazlıkları çözmek arzusu içerisinde olmasından, İsrail’in Filistin’deki eylemlerine karşı verdiği mücadeleler, Suriyelilerin sesi olması, dünyadaki mazlum halklara sahip çıkmasından dolayı, 15 Temmuz Uluslararası İnsaniyet, Demokrasi ve Barış ödülüne layık görülmüştür” dedi.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nadim Macit, şu noktaların altını çizdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza verilecek ödülün en önemli gerekçelerinden birisi cesarettir. İnsanlar darbelere, haksızlıklara imanıyla müdahale edebilirler.”