Cadde 'Mucize' oyunu 10 Kasım'da sahneye taşındı

'Mucize' oyunu 10 Kasım'da sahneye taşındı

12.11.2016 - 09:22 | Son Güncellenme:

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un kaleme aldığı '20. Yüzyılın En Büyük Lideri Mustafa Kemal' isimli kitabı, 'Mucize' adlı oyunla tiyatro sahnesine taşındı.

Mucize oyunu 10 Kasımda sahneye taşındı

İlker Başbuğ’un Melike İlgün ile birlikte senaryosunu 8 ayda hazırladığı 'Mucize' adlı oyunun galası, Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun dev kadrosu ile 10 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Haberin Devamı

İlker Başbuğ’un katılımıyla Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da gerçekleşen gala gösterimine siyaset, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri yoğun ilgi gösterdi.

Başbuğ’un "Cumhuriyet bir mucizedir. Bu mucizeyi gerçekleştiren de Mustafa Kemal Atatürk'tür" sözleriyle özetlediği ve sahnelenme sürecinde provalarını da yakından takip ettiği 'Mucize' oyununda Kurtuluş Savaşı’nın nasıl kazanıldığı gözler önüne seriliyor. 'Mucize' oyununda, Atatürk’ün kadına bakışından Türk kadınını görmek istediği yere, gençlik yıllarından savaşlardaki tavrına kadar pek çok bilinmeyen ayrıntı yer alıyor.

Ali Berktay'ın dramaturjisini yaptığı, Turgut Onur Avdan'ın müziklerini üslendiği oyunun yönetmen koltuğuna ise Ayşe Emel Mesci oturdu.