Gündem ‘Mutlaka telefon numarası yazılmalı’

‘Mutlaka telefon numarası yazılmalı’

13.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bir dönem teknik takip bürodan da sorumlu olan deneyimli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz, FETÖ mensuplarının yargı içinde gücü ele geçirdiği 2010’dan itibaren sadece IMEI numarasıyla yaptığı dinlemelerin yasal olduğu savunmasını boşa çıkaran değerlendirmeler yaptı.

‘Mutlaka telefon  numarası yazılmalı’

Savcıların tedbir taleplerinde mutlaka telefon numarası yazmak zorunda olduğunu vurgulayan Tamöz, “Sadece IMEI numarası ile tedbir talep etmek demek, telefon cihazına takılan değişik sim kartları ile yapılan tüm görüşmelerin denetlenmesi demektir” dedi.

Haberin Devamı

Siyasi referanslar

İddianamede, FETÖ üyesi olduğu öne sürülen eski Yargıtay ve HSYK üyesi Mustafa Kemal Özçelik’in ifadesinde, Adalet Bakanlığı’nda personel genel müdürü olduğu dönemde hâkim ve savcı alımı ile ilgili yapılan mülakatlara katıldığını belirterek, “Cemaat mensuplarına ait listedeki adaylar siyasi referanslar yoluyla önümüze gelirdi” değerlendirmesi dikkat çekti.

Tüm görüşmeler

İddianameyi hazırlayan Savcı Tamöz’ün değerlendirmeleri, yasadışı dinleme kararlarına imza atan FETÖ üyesi olduğu iddia edilen hâkim, savcılar ile bu kararları uygulayan eski İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki polislerin, sadece IMEI numarasıyla yaptığı dinlemelerin kanun ve mevzuata uygun olduğu şeklindeki ifadelerini çürüttü. Tamöz, iddianamede şunları kaydetti: “Cumhuriyet savcıları iletişimin dinlenmesi taleplerinde, hakimler kararlarında telefon numarası veya iletişim bağlantısının tespitine imkân veren kodu yazmak zorundadırlar. Telefon numarasının mutlaka yazılması gerekmekte. Sadece IMEI numarası yazılarak tedbir kararının uygulanması halinde tedbir talep edilmeyen, şüpheli olmayan şahısların dinlenmesi ile karşı karşıya kalınabileceği gibi zorluklar yaşayabilir. Sadece IMEI numarası ile tedbir talep etmek demek, telefon cihazına takılan değişik sim kartları ile yapılan tüm görüşmelerin denetlenmesi demektir.”

Haberin Devamı