Gündem ‘Ne olur uyan ağabey’

‘Ne olur uyan ağabey’

13.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silvan’ın 3 mahallesinde 10 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından devam eden operasyon için ilçeye sevk edilen askerlere önceki sabah PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen, 5 aylık sözleşmeli asker Jandarma Teğmen Altuğ Pek’in cenazesi dün Muğla’daki baba evine getirildi.

‘Ne olur uyan ağabey’

Fatma Pek, aylık yayın yapan yerel bir gazetenin sahibi olan baba Mehmet Pek ile bir kız, iki erkek kardeşi başta yakınları ve sevenleri gözyaşlarını tutamadı. Şehidin kız kardeşi Aliye Pek’in “Ne olur uyan ağabey. Ben sensin yaşayamam. Bu acıya dayanamam” diye feryat etmesi yürek burktu.

Haberin Devamı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi matematik mezun olan ve ataması yapılmayınca beş ay önce sözleşme imzalayarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde göreve başladığı belirtilen Şehit Teğmen Pek’in maddi yokluklar içinde okulu bitirdiği ortaya çıktı. Şehit Pek’in cenazesi, helallik alınmasının ardından Kurşunlu Camisi’ne getirildi. Yaklaşık 15 bin kişi, şehidi uğurlamak için caminin içi, çevresi ve yakınındaki Atatürk Meydanı’nı doldurdu. Cenaze törenine katılanlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla teröre lanet yağdırdı. Şehidin aile fertlerinin, Türk bayrağına sarılı tabutun önüne konulan Altuğ Pek’in fotoğrafına sessizce uzun uzun baktığı görüldü. Şehit Pek, alkışlar eşliğinde Muğla Şehitliği’nde toprağa verildi.