Gündem ‘Oğlum Akar Paşa için şehit oldu’

‘Oğlum Akar Paşa için şehit oldu’

18.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbecilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Dağdaş’ın annesi Bilsen Dağdaş, ‘Oğlumun cenazesine 8 gün sonra ulaşabildik. Çocuğuma şehitlik mertebesi verilsin’ dedi

‘Oğlum Akar Paşa için şehit oldu’

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıkan binlerce kişiden biri de 31 yaşındaki Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş’tı. 15 Temmuz’dan sadece 4 gün önce Erzincan’dan Ankara’ya tayin edilen Dağdaş, Kara Harp Okulu Bando Komutanlığı’ndaki mesaisinin ardından Dikmen Keklikpınar’daki evine gitti.

Haberin Devamı

Dinlenmeye çekildiği sırada Ankara semalarında alçak uçuş yapan F-16’ları fark eden Dağdaş, görev yaptığı arkadaşlarıyla durumun ne olduğunu anlamaya çalışmak için bir süre kendisi gibi asker olan arkadaşlarıyla konuştu. Dağdaş, olayın FETÖ’cü askerler tarafından gerçekleştirilmek istenen bir kalkışma olduğunu anladı. O sırada Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın da kaçırıldığı haberini alan Dağdaş, Erdoğan’ın çağrısı sonrası sokağa çıkan binlerin arasına katılarak Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne gitti. Dağdaş, Genelkurmay çevresinde başına isabet eden tek kurşunla hayatını kaybetti. Dağdaş’ın Muğla’da yaşayan ailesi, darbe girişimi sonrası oğullarından haber alamayınca Ankara’ya geldi. İlk etapta oğlunun gözaltına alınan askerler arasında olduğunu düşünen anne Bilsen Dağdaş, listede isminin olmadığını anlayınca bu kez hastanelere gitmeye karar verdi. 6 gün oğlunu arayan anne Dağdaş, son çare olarak istemeyerek de olsa Adli Tıp Kurumu’na gitti. Burada kimliksiz cenazeler olduğu yanıtını alan anne, DNA örneği verdi. Darbe girişiminden tam 8 gün sonra ATK’daki görevlilerin kendisini aramasıyla acı haberi alan anne Dağdaş, oğlunun cansız bedenine kavuştu.

Haberin Devamı

‘Videoyu bulduk’

Dağdaş, “Her şeyi günler sonra kendi çabamızla öğrendik. O akşam arkadaşlarıyla yazışırken ‘Akar da rehin alınmış’ diyorlar. Çocuğum Genelkurmay’ın önüne gidiyor. Benim oğlum vatanını, milletini seven bir çocuktu. Çocuğumu darbeci askerler öldürdü. Oğlum Akar’ı kurtarmak için Genelkurmay’ın orada demirlere falan tırmanmış. O sırada ateş açmışlar. Çocuğumun kafasına tek kurşun isabet etmiş. Videosunu da bulduk” dedi.

‘Çocuğum rahat uyusun’

Oğlunu bulmak için Muğla’dan Ankara’ya gelen anne Dağdaş, “Baroda kriz masası oluşturmuşlar. Tutukluların isim listesi geliyordu. Üç gün orada oturdum. Listelerde adı çıkmadı. Gittim, bütün morgları araştırdım, hiçbir hastanede yok. En sonunda dedim ki Adli Tıp’a gideyim. Belki orada bulunur. Meğer çocuğum zaten oradaymış” ifadelerini kullandı. Oğlunun 14 yıllık asker olduğunu belirten Dağdaş, “Benim çocuğum Akar Paşa için şehit düştü. Benim çocuğum Genelkurmay’ın önünde şehit düştü. Bana Muğla’yı, Ankara’yı versinler istemem. Çocuğuma şehitlik mertebesini versinler. Rahat uyusun çocuğum” dedi.