Gündem ‘Oğlum kalk babam de’

‘Oğlum kalk babam de’

11.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Batman’da teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Soner Fazlıoğlu’nun cenazesi memleketi Rize’ye getirildi.

‘Oğlum kalk babam de’

Şehidin cenazesi Kendirli Beldesi’ndeki baba evinde gözyaşları içerisinde karşılandı. Oğlunun tabutuna sarılan baba Kamil Fazlıoğlu, “Oğlum, kalk bana ‘babam’ de ne olursun yavrum” diyerek gözyaşı döktü. Anne Fadime Fazlıoğlu’da, “Oğlum şehit olacağım diyordu, oldu” diyerek ağıtlar yaktı. Kendirli Beldesi Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesini, 5 bin kişi omuzlarda taşıdı. Orta Mahalle’deki aile kabristanlığına getirilen şehidin cenazesi, burada toprağa verildi. l DHA

Gözyaşları sel oldu

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerle çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Tuncay Zengin, memleketi Giresun’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Zengin’in cenazesi, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan konvoy eşliğinde Giresun’un Dereli ilçesine getirildi.
Belediye binası önünde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninde gözyaşı döken şehit Uzman Onbaşı Tuncay Zengin’in babası Sadullah, annesi Gülseren ve kardeşi Tuğrul Zengin’i, askeri personel teselli etti. Kılınan cenaze namazının ardından şehit Zengin’in cenazesi Taşlıca Köyü’ne götürülerek aile mezarlığında toprağa verildi.

10 gün önce izinden dönmüş

Şırnak’ta önceki gün roketatarlı saldırıda şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Sefa Tiftik, memleketi Ankara’nın Beypazarı ilçesinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Fatih Camii’nde düzenlenen törende şehidin anne babasıyla ablası, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve yaklaşık 10 bin vatandaş katıldı. Şehit Tiftik’in cenazesi Beypazarı Şehitliği’ne toprağa verildi. Şehidin 3 yıldır Şırnak’ta görev yaptığı ve 10 gün önce izin bitiminde birliğine döndüğü belirtildi.

10 bin terörist öldürüldü

Malatya’da çeşitli temaslarda bulunan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, terörle mücadelede gelinen noktaya dair açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelede, ciddi deneyim kazanan birliklerin ve tecrübeli komuta kademesinin görev aldığını dile getiren Işık, “23 Temmuz 2015’ten bugüne, özellikle terörle mücadelenin boyutlarını göstermesi açısından etkisiz hale getirilen terörist sayısının 10 bin 657’ye ulaştığını söylememiz lazım. Bu mücadelenin, dağlarda bir tek terörist kalmayıncaya kadar süreceğini herkesin bilmesi gerekir” ifadesini kullandı. l MALATYA AA