Dünya "Ölmeye hazır mısınız?"

"Ölmeye hazır mısınız?"

28.09.2016 - 10:44 | Son Güncellenme:

Amerikalı iş adamı Elon Musk merakla beklenen Mars planını açıkladı. Musk, ilk aşamada 200 kişiyi Mars'a götüreceğini ve yolculuğun 80 gün süreceğini belirtti. İlerleyen aşamalarda ise Mars'ta insan yaşamına uygun bir alan kurmayı planlayan ABD'li iş adamı ilk yolculukla ilgili uyardı: "Gerçekten çok tehlikeli olacak ve gidenlerin ölümü göze alması gerekiyor"...

Ölmeye hazır mısınız

Uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX ve otomobil firması Tesla Motors'un sahibi Amerikalı iş adamı Elon Musk, internetten canlı yayınlanan Meksika'nın Guadalajara kentindeki 67. Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı'ndaki konuşmasında, "Gezegenlerarası Taşıma Sistemi Projesi" hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Devasa büyüklükteki uzay aracı ile 200 kişiyi Mars'a talıyacak olan Musk "Ölmeye hazır mısınız" diye sordu ve 80 gün sürecek olan yolcukuğun çok tehlikeli olduğunu söyledi.

ABD'li iş adamının projesi bununla da sınırlı değil. Musk Mars'ta bir milyon insanın yaşayabileceği bir koloni kurmak istiyor. Musk bu gezegende kendi kendine yetebilen bir şehir kurmak istediğini söyledi. Bu konuda 10 milyar dolarlık yatırım öngörüldüğüne değinen iş adamı Musk, yolculukta "yeni teknolojiler" ve "inovatif yapılar" kullanarak maliyetin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

YAKIT METAN VE OKSİJEN

Sahibi olduğu SpaceX'in BFR ve BFS araçları sayesinde insanoğlunun "Kızıl Gezegen"e inebileceğini anlatan Musk, bu araçların saatte 100 bin kilometreden fazla hızla ilerleyeceğini ve aracın sıcaklığının bin 650 santigrat derecenin üzerine çıkacağını kaydetti. Musk, uzay gemisinde yakıt olarak metan ve oksijen kullanılacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bir uzay aracının 100-200 kişiyi Mars'a götürebileceği bilgisini veren Musk, bunun için altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu aktardı.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve havacılık sektörü yetkilileri, projenin başarısı için finans alanından teknolojik perspektife kadar uluslararası iş birliğinin önemli olduğunu kaydediyor.

Bu arada, en büyük müşterisi NASA olan SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketinin eylül ayı başında fırlatılışı öncesi test sırasında yakıt sistemindeki patlama yüzünden uzay seferi ertelenmek zorunda kalmıştı.

Yazarlar