Gündem ‘Ömür’ boyu tek başına yürüyecek

‘Ömür’ boyu tek başına yürüyecek

29.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in Ödemiş ilçesinde çift omurilikli olarak dünyaya gelen 15 yaşındaki Ömür Aldemir tek başına yürümek için gün sayıyor...

‘Ömür’ boyu tek başına yürüyecek

13 yıl önce geçirdiği ameliyatla iki omuriliği birleştirilen ancak tam olarak sağlığına kavuşması için bir ameliyat daha olması gereken Ömür için doktorlar 40 ile 60 bin lira arasında bir ameliyat maliyeti söyledi. Ömür’ün ameliyatı için 6 Ekim’de bir bankada açılan hesapta bağış toplanmaya başlandı.

Kaymakamlıktan destek
Yaklaşık 3 aylık bir sürede hesapta 25 bin lira toplandı. Ödemiş Anadolu Lisesi, Ödemiş Birgivi Koleji ve İzmir Amerikan Kültür Koleji’nde de veliler boş durmayıp geliri Ömür’ün tedavisi için kullanılmak üzere kermes düzenledi. Kermeslerden elde edilen toplam 10 bin liralık gelir de banka hesabına eklendi. 35 bin liralık yardımın toplanmasının ardından devreye giren Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu’nun talimatıyla Ömür’ün ameliyatı için gerekli olan paranın kalan kısmının da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağı bildirildi. Ödemiş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ayşe Saçmalı Biçer, “Hastaneden gelecek faturaya göre tedavi masraflarının kalanını ödeyeceğiz” dedi. Ömür’ün ocak ayında belirlenecek bir tarihte ameliyatının gerçekleştirileceği bildirildi.