Gündem ‘Örgüt 3 bin kişilik fuhuş çetesi kurmuş’

‘Örgüt 3 bin kişilik fuhuş çetesi kurmuş’

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fetullah Gülen’in bir numaralı sanık olarak yargılandığı 73 sanıklı FETÖ çatı davasında tanıklık yapan Çetin Acar, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Mahkeme Başkanı Selfet Giray’ın sorularını yanıtladı.

‘Örgüt 3 bin kişilik  fuhuş çetesi kurmuş’

15 Temmuz darbe girişiminden sonra 180 kadar generalin tutuklandığını, 60-70’nin FETÖ’cü olduğuna inanmadığını belirten Acar, “Bunlar arasında karı-kız görüntüsüyle kendisi veya ailesiyle ilgili tehdit ve kumpasa sokulanlar var. Örgüt,3 bin kişilik fuhuş çetesi kurmuş. Kendilerine karşı olan hakim, savcı, milletvekili, siyasetçi bakan koynuna bu kadınları sokuyorlar, çekiyorlar. Emniyet eski TEM Daire Başkanı C.Ç. başında bu işin” dedi. Acar, FETÖ evlerine üniversite okumak için gelen bazı kızların “Zehra” isimli kadın üzerinden kullanıldığını öne sürdü.

Operasyonlar sürüyor

Kahramanmaraş’ta, FETÖ üyesi ve örgütle bağlantıları olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 6’sı tutuklandı. Çorum’da da örgütte oldukları iddiasıyla 25 zanlıdan 9’u, Batman’da gözaltına alınan 23 kişiden 15’i tutuklandı.
Siirt’te FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında rütbeliler de bulunan 38 polis ile 15 öğretmen gözaltına alındı, 2 polis ile 4 öğretmen aranıyor.

Ankara’da FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 eski MİT çalışanı ile “ByLock” kullandıkları belirlenen, aralarında rütbelilerin de olduğu 19 polis tutuklandı.