The Others 'Ortadoğu'da bir ilk olacak'

'Ortadoğu'da bir ilk olacak'

21.07.2016 - 16:11 | Son Güncellenme:

Bakan Saner, "Engelli Dairesi" kurulacağını açıkladı. Kaner de, "bölesi bir projenin Ortadoğu’da bir ilk olacağına" işaret etti

Ortadoğuda bir ilk olacak

Ortadoğuda bir ilk olacak

Haberin Devamı

Raif UZKAN-TAK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, “Engelli Dairesi” oluşturulması ve engellilerle ilgili tüm işlerin tek elden bu daire tarafından yürütülmesi amacıyla bir çalışma yapıldığını söyledi. Bakan Saner, bir süre önce yasal engellerden dolayı inşaatı durdurulan ve nisan ayında yeniden başlatılan “Engelsiz Yaşam Evi” alanında basına açıklamalarda bulundu. Saner’e ziyaretinde Engelsiz Yaşam Platformu Başkanı Güliz Kaner, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Aydan Başkurt ve Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de eşlik etti. Saner, geçtiğimiz hafta araziden dolayı meydana gelmiş tüm yasal sorunları ortadan kalkan projenin hem kendileri hem de engelli bireylerin aileleri için çok önemli olduğunu vurguladı. Saner, projenin amacının farklı gelişen bireylerin güvenle yaşayabilecekleri, sosyal uyum becerilerini ve iş becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmak, yaratılacak güvenli çevrede, kültürel faaliyetlerde bulunmalarını sağlayarak topluma katılımlarını daha güçlü hale getirmek olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Bakanlık ivedi olmalı

Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit de, “Belki de bu yaşam evi sayesinde ağır engelli arkadaşların yaşadığı sıkıntılar ortadan kalkacak, engelli ailelerin ‘biz öldükten sonra çocuklarımıza kim bakacak’ sorusu da ortadan kalkacaktır” şeklinde konuştu. Engelsiz Yaşam Evi Platformu Başkanı Güliz Kaner de, bakanlığın konuyu ivedilikle ele alıp inşaatın devamını ve en erken zamanda bitirilmesini sağlaması gerektiğini kaydetti. Kaner, projenin bitimiyle bölgenin eğitim binaları, spor salonu, çocuk oyun parkı, kermes alanı, tarım alanı, hayvanat bahçesi ve açık hava spor alanlarıyla adeta bir köyü andıracağını ifade etti. Kaner, birinci etabın başlamasıyla birlikte ikincinin de başlayıp en geç 2 yılda projenin tümüyle bitirilmesi gerektiğini belirtti.