Gündem ‘Öz yönetim’e 8 tutuklama

‘Öz yönetim’e 8 tutuklama

24.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da merkez Sur İlçesi Belediye Başkanı DBP’li Seyit Narin ile Eşbaşkan Fatma Şık Barut ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi ile Hakkari’de ikisi belediye başkanı 3 kişi sözde “öz yönetim” açıklaması nedeniyle tutuklandı.

‘Öz yönetim’e 8 tutuklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, merkez Sur ve Silvan’daki sözde “özerklik” açıklaması yapılmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında aralarında Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin, Fatma Şık Barut ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı’nın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı ile Sur Belediyesi Eş Başkanları Seyit Narin ve Fatma Şık Barut’un da aralarında bulunduğu beş kişi tutuklandı.

Haberin Devamı


Hakkari’de de 3 kişi

Hakkari’de de “öz yönetim” açıklamasına katılan Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve eşbaşkan Nurullah Çiftçi, gözaltına alındı. Anayasal düzeni bozmaya çalıştıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan Hatipoğlu ve Çiftçi ile HDP Merkez İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya tutuklandı.

41 gözaltı, 29 kişi ortadan kayboldu
“Öz yönetim” açıklaması yapan 70 şüpheliden 41’i gözaltına alındı, 29’u ise ortadan kayboldu. Öz yönetim açıklaması yapılan yerler ve şüpheliler şöyle:
- ŞIRNAK: Gözaltına alınan 3 şüpheliden ikisi tutuklandı.
- HAKKARİ: Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Polat, serbest bırakıldı, yedi firari şüpheli aranıyor. Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Eşbaşkan Nurullah Çiftçi ve HDP İlçe Başkanı İsmail Sihat Kaya tutuklandı.
- BATMAN: Şüphelilerden beşi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, firari üç zanlı aranıyor.
- DİYARBAKIR: Silvan Belediye Başkanı ve iki şüpheli yakalandı, üç kişi firari. Sur Belediye Başkanı, Eşbaşkanı da dahil 6 kişi yakalandı.
- MUŞ: Varto’da sözde kent meclisi üyesi Mustafa Doğan gözaltına alındı.
- MARDİN: KCK Nusaybin sözde kent meclisi sorumlusu Muhsin Aksan gözaltına alındı.
- AĞRI: DBP Doğubayazıt İlçe Başkanı Muhsin Kula’nın evine operasyon düzenlendi Kula kaçtı.
- BİTLİS: Hizan’da sözde Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader S. tutuklandı.
- VAN: DİHA muhabiri Mehmet Salih Sertkal yakalandı, diğer iki şüpheli halen aranıyor.