Gündem ‘Paralel yapı dört köşe olmuş’

‘Paralel yapı dört köşe olmuş’

01.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Paralel yapının Zarrab meselesini ‘Cumhurbaşkanı zarar görsün’ diye bayram arifesi ilan ettiğini belirterek, “Zarar görürse bayramı kutlayacaklar” dedi

‘Paralel yapı  dört köşe olmuş’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasıyla paralel yapının ‘dört köşe’ olduğunu, her yerde adeta bayram ilan ettiklerini söyledi. TBMM Adalet Komisyonu, dün Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı’nı görüştü. Bozdağ, tasarının görüşmelerinde Reza Zarrab’la ilgili soruyu yanıtladı.
Bozdağ, Zarrab’la ilgili hadisenin paralel yapı tarafından, “bayağı bir körüklendiğini” belirterek, “Dört köşe olmuş durumdalar; keyiflerinden gazetelerde, televizyonlarda bazı muhalif çevreler... Bu işin servisini onlar yapıyor. Her yerde adeta bayram ilan ettiler. ‘Buradan Türkiye’ye, hükümete bir zarar gelecek, Cumhurbaşkanına bir zarar dokunacak’. Yani bu memleket, hükümet, Türk milleti, Cumhurbaşkanı zarar görsün diye, şimdiden bayramın arifesi ilan ettiler. Zarar görürse de herhalde bayramı kutlayacaklar” ifadesini kullandı.
Bu hadisenin ABD’de olan bir hadise olduğuna işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti:

‘Endişemiz yok’
“Bunun takibini yapmak isteyen gider ABD’ye yapar. Bütün bu hadiseyi Türkiye’ye bağlama, oradan Türkiye’ye bir zarar çıkması için bazı çevreler özel bir gayret sarfediyor, biz onları tanıyoruz, biliyoruz. Onlar bu memleketin zarar görmesi için her şeyi yapacak tipler. Ne olacağını hep beraber göreceğiz. Bizim özel bir takibimiz yok, herhangi bir endişemiz yok. Hep beraber göreceğiz ne olacağını.”

Haberin Devamı

Özel’den Bozdağ’a tepki
Cumhurbaşkanı görev yükledi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Rıza Zarrab duruşmasına yönelik değerlendirmelerine ilişkin olarak, “Cumhurbaşkanı, ABD ziyareti öncesinde ‘Rıza Bey’ diyene kadar AKP bu meseleye son derece mesafeli, son derece uzak diye yaklaşırken, Cumhurbaşkanı’nın ödev yüklemesinden sonra herkes görevini anlamış gibi görülüyor.Açıklamaları son derece anlamlı ve manidar buluyoruz” dedi.