Gündem ‘Pardon falan demiyorum

‘Pardon falan demiyorum

23.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret eden Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Yargıtay’ın Ergenekon kararına ilişkin olarak çarpıcı açıklamalar yaptı.

‘Pardon  falan demiyorum

Arınç’ın açıklamalarından satır başları özetle şöyle:
HAYSİYETLİ BİR İNSANIM: (Ergenokon kararı ve dava sürecindeki açıklamaları anımsatılarak, ‘siz de pardon diyormusunuz?’ sorusu üzerine) Hayır pardon falan demiyorum. Ben dürüst bir siyasetçiyim. Ağzımdan çıkan, tutanaklara girmiş, altında imzam bulunan her şeye sahip çıkarım. Yanlış bir şey yaptıysam da özür dilerim. Ben haysiyetli bir insanım.
KULAKLARINI AÇARAK DUYSUN: Kararda böyle bir örgüt yoktur diyor. Suçun unsurları mevcut değilse bir davada sonuç beraattir. Bence burada örgütün olmadığına yönelik, doğru olduğunu düşünerek söylüyorum; ortaya koydukları bozma yarın başka davalar için de geçerli olacaktır. Birileri kulaklarını açarak duysun diye söylüyorum. Bugün gizli silahlı terör örgütü ismiyle haklarında dava açılan yargılamaları başylayan veya başlayacak olanlar da yarın bir Yargıtay kararıyla nerede efendim ortada örgüt falan yok, bu uydurulmuş bir suç örgütü derlerse işte ozaman Türkiye’de yargıya güven yüzde sıfırlara düşer.
Bir ilkokul çocuğun bile yazamayacağı iddianamelerle bazı insanlar büyük suçlamalar karşısında kalabiliyorlar. O zaman adalet yara alır. Dolayısıyla Yargıtay kararından alacağımız çok büyük dersler var. Ben masumum arkadaşlar.
SAVCIYIM DİYEN KONUŞSUN: Bu konuda savcıyım, hâkimim diyen kim ne varsa herkes de kanatlerini açıkca ifade etmelidir.

Yazarlar