Gündem ‘Parlayan bir yıldızdı’

‘Parlayan bir yıldızdı’

19.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teşvikiye Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazında Tarık Akan’ı sanatçı arkadaşları da yer aldı.

‘Parlayan bir yıldızdı’

Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Altan Erkekli, Ebru Cündübeyoğlu, Hale Soygazi, Şebnem Bozoklu, Emel Sayın, Kadir İnanır, Ediz Hun, Tarık Ünlüoğlu, Edip Akbayram ve Meltem Cumbul gibi birçok ünlü isim Akan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Taziyeleri, Akan’ın çocukları Barış Zeki, Yaşar Özgür ve Özlem Üregül kabul etti. Törene katılanlar caminin avlusuna sığmadı. Kalabalık nedeniyle İnanır, Akan’ın tabutunun önüne gelmek için zor anlar yaşadı. Cenaze yanında duran DİSK önlüğü giyen üyelerin geri çekilmesini isteyen aile üyeleriyle kısa süreli arbede yaşandı. Akan’ın ‘Hababam Sınıfı’ filmlerindeki rol arkadaşları Tuncay Akça ve Ahmet Arıman da Akan’ı cenazesinde yer aldı.
Ediz Hun, “O, sinemada parlayan bir yıldızdı hakikaten. Sinema sektörü onu yeterli şekilde değerlendirseydi, dünyaya açılabilirdi” dedi. Bir dönem Tarık Akan’la aşk yaşayan Emel Sayın cenazede gözyaşlarına hakim olamadı. Sayın, “Tarık benim için de Türkiye için de çok özel bir sanatçıydı” dedi.
Vasiyeti yüzünden kimse alınmadı

‘Parlayan bir yıldızdı’


Tarık Akan’ın naaşının Bakırköy Zuhuratbaba mezarlığına gelişi olaylı oldu. Akan’ın, ‘beni gömülürken görmesinler’ diye vasiyeti yüzünden mezarlığın çevresini polisler çevirdi. İçeriye aile ve siyasiler hariç kimse alınmadı. Naaşın defninin ardından mezarlığa giren kalabalık brandaları yırtarak kabristana ulaşmaya çalıştı. Bu sırada birçok kişi baygınlık geçirdi. Diğer mezarların taşları kırıldı. Aile ise kalabalığın arasından mezarlıktan güçlükle çıkarıldı. l UMUT ÜNVER