Gündem ‘Saldırılar milletimizi birleştiriyor’

‘Saldırılar milletimizi birleştiriyor’

11.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şemdinli’deki hain saldırıda hayatlarını kaybeden askerler için tören düzenlendi. Terörle mücadele vurgusu yapan Soylu, ‘Nerede saklanıyorlarsa bilinmelidir ki bulacağız’ dedi

‘Saldırılar  milletimizi birleştiriyor’

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin Durak Jandarma Kontrol Noktası’na bomba yüklü araçla saldırıda şehit olan 10 asker için dün Bugün Van Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

‘Kararlılık artacak’

İlk olarak şehitlerden Uzman Kademeli Çavuş Mustafa Dobur, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu, Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok ve Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu için tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, asker, polis ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından Van Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okundu. Duanın ardından şehit Uzman Kademeli Çavuş Mustafa Dobur Kahramanmaraş, Piyade Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu Adıyaman, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok Adana ve Şehit Jandarma Er Eyüp Hacıoğlu Malatya’ya gönderildi. Daha sonra yapılan törenin ardından da Jandarma Onbaşı Evren Kara Manisa’ya, Jandarma Uzman Çavuş Ertan Bayraktar İstanbul’a, Piyade Asteğmen Ömer Baydili İstanbul’a, Jandarma Er Latif Aşıkmuslu İstanbul’a, Jandarma Er Erkan Özdemir Düzce’ye ve Jandarma Uzman Çavuş Bayram Aksu Samsun’a gönderildi.

Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadelede görevi tamamlayacaklarını söyledi. Bakan Soylu, “Şimdi milletimizin desteğiyle birlikte bunlar nerede saklanıyorlarsa, inleri neredeyse bilinmelidir ki bunu bulacağız. Ama milletimizin, özellikle yöre halkımızın bize bu teröristlerin kimden beslendiği, nasıl destek aldığı ve nerede oldukları konusunda bilgi vermeleri önemlidir. Kararlılığımızı artacaktır. Milletimizin desteği terör örgütünü biçare durumuna düşürmüştür. Böyle alçak saldırıları yaparak motivasyon kaybına sebebiyet verebilir miyiz gibi bir anlayışları vardır. Ama bilinmesini isterim ki, karşı karşıya kaldığımız bu menfur saldırılar milletimizi birleştiriyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Babamı istiyorum’

‘Saldırılar  milletimizi birleştiriyor’


Şehit Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Dobur’un naaşı, askeri uçakla Kahramanmaraş’a getirildi. Şehit Dobur’un Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omzunda cenaze aracına taşınırken, şehidin eşi Hasibe Dobur gözyaşları arasında “Şehidim Mustafa’m bizi bırakmaman lazımdı” diyerek, sinir krizi geçirdi. Şehit Dobur’un Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra cenaze aracıyla Tufanpaşa Mahallesi’ndeki Tufanpaşa Camisi’ne getirilerek, meydanda kurulan katafalka konuldu. Şehidin 4 yaşındaki kızının tabuta sarılıp “Babamı istiyorum” diyerek gözyaşı dökmesi duygusal anlar yaşattı. Şehidin naaşı, Darıovası Mahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Yavrum beni bırakıp nereye gidiyorsun?’

‘Saldırılar  milletimizi birleştiriyor’


Jandarma Komando Er Eyüp Hacıoğlu, memleketi Malatya’nın Yazıhan ilçesindeki Sürür İlköğretim Okulu bahçesindeki cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Hacıoğlu’nun Türk Bayrağı’na sarılı tabutu son kez babasının evine helallik için getirildi. Anne Meral Hacıoğlu güçlükle ayakta durabildi. Anne Hacıoğlu, burada “Eyüp, yavrum beni bırakıp nereye gidiyorsun?” diye ağıt yaktı. Hacıoğlu’nun terhisine yaklaşık 3 ay kaldığı öğrenildi.

20 gün sonra evlenecekti

- Jandarma Sözleşmeli Er Hasan Aydoğdu’nun cenazesi Van’daki tören ardından askeri uçakla memleketi Adıyaman’a götürüldü. Şehit Aydoğdu’nun cenazesi, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkcü’nün kaldırdığı cenaze namazının ardından mezarlıkta bulunan şehitlikte toprağa verildi. 5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Aydoğdu’nun, ailesinin yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp 20 gün sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi.

- Şehit Jandarma Er Latif Aşıkmuslu’nun Çankırı’daki köyünde hüzün hakimdi... Ailenin Korgun ilçesine bağlı Karatekin köyünde bulunan evinin çevresi ve köy meydanı Türk bayrakları ile donatıldı. Şehidin amcası İlyas Aşıkmuslu’yu ziyaret ederek, başsağlığı diledi. Amca Aşıkmuslu, “Yeğenim 3 ay sonra terhis olacaktı” dedi.

Haberin Devamı

Annesi son kez sarıldı

Piyade Sözleşmeli Er Özkan Altınok’un cenazesi Adana’ya getirildi. Nişanlısı Şükran Güzel ile düğün hazırlığı yapan şehit Özkan Altınok için Sabancı Camisi’nde tören düzenlendi. Şehit için gerçekleştirilen törene, şehidin annesi Ayten Çalışkan ile nişanlısı Şükran Güzel, sürekli gözyaşı döktü. Yakınlarının teselli etmeye çalıştığı şehit anne ve nişanlısı, tabuta son kez sarılıp ağladı. Şehit asker, Asri mezarlıktaki şehitliğe defnedildi.

Haberin Devamı

8 değil 5 sivil hayatını kaybetti

Hakkari Valiliği, saldırıda 8 sivilin hayatını kaybettiği bilgisini düzeltti. Valilik, saldırıda 1’i İran vatandaşı 5 sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Hayatını kaybeden 4 kişi Şemdinli ve Yüksekova’da toprağa verilirken İran vatandaşının cenazesi ise ülkesine gönderildi.

Esnaf kepenk açmadı

Valilik, açıklamasında olay yerindeki ilk incelemelerde 8 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisine ulaşıldığını hatırlatarak “Daha sonra bölgedeki hastanelerdeki bütün kayıtların taranması sonucu birisi İran vatandaşı 1966 doğumlu Şemsettin Resai olmak üzere Şemdinli nüfusuna kayıtlı 1987 doğumlu Bahri Fırat, 1992 doğumlu Oğuz Uysal ve 2000 doğumlu Sinan Erbaş ile Yüksekova nüfusuna kayıtlı 1985 doğumlu Selami Çevik adli 4 Türk vatandaşı toplam 5 sivilin hayatini kaybettiği tespit edilmiştir” denildi. Şemdinli’de terör olayları nedeniyle huzursuz olduklarını dile getiren esnafın kepenk açmama kararı aldığı öğrenildi.

‘Artık ne olur yeter’

Şemdinli’deki hain saldırı İstanbul’daki 3 haneye ateş düşürdü. Hayatlarını kaybeden askerlerden 3’ü İstanbul’da düzenlenen törenlerle son yolculuğuna uğurlanırken, şehit çocuklarının tabutuna sarılan anne ve babalar yürek burktu.

Gül teselli etti

23 yaşındaki Asteğmen Ömer Baydili ile 20 yaşındaki Jandarma Er Aşık Muslu için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever de katıldığı törende avluda acı hakimdi. Terhisine 6 ay kala şehit olan Baydilli’nin babası Samim, annesi Elif ve abisi Ömür Baydilli şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Muslu’nun babası Kamil ve Annesi Melek Muslu da şehit çocuklarının tabutuna sarıldı. Taziyeleri şehit aileleri kabul ederken şehit yakınlarını komutanlar ve Abdullah Gül teselli ederken, cenaze namazları da Diyanet İşleri Başkanı Görmez tarafından kıldırıldı. Helallik alınmasının ardından şehit Baydili’nin babası Samim Baydili, oğlunun tabutuna sarılıp öperek “Artık ne olur yeter” dedi. Saldırıda şehit olan Samsunlu Uzman Çavuş Ertan Bayraktar için ikindi vakti 15 Temmuz Şehitler Camii’nde tören düzenlendi. (İSTANBUL Milliyet)