Ege ‘Sarıkız’ üreticiyi güldürecek

‘Sarıkız’ üreticiyi güldürecek

22.07.2017 - 03:57 | Son Güncellenme:

Atölye Muğla Bir proje grubu, üretime katkı amacıyla Milas’ta ‘Sarıkız’ projesini yaşama geçirdi. Başkan Osman Gürün, “Üreticimiz, marka ürünlerle emeğinin karşılığını alacak” dedi

‘Sarıkız’  üreticiyi  güldürecek

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal kalkınmayı güçlendirmek için 13 ilçede çalışan Atölye Muğla Bir proje grubu, Milas ilçesinde tarımsal üretime katkı vermek amacıyla Sarıkız Projesi’ni hayata geçirdi.
Atölye Muğla Bir’in Sarıkız Projesi kapsamında Milas’ın Kızılcayıkık Mahallesi’nde kamp kuran Büyükşehir Belediyesi temcilcileri, üreticilerin nasıl çalıştığını yakından gözlemleyerek sorunları rapor haline getirecek. İmece kültürünün canlandırılarak sütü pazara en hızlı ve sağlıklı sunmak ve üreticinin gelirinin artmasını sağlamak amacıyla bu projeyi yaşama geçirdiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Tarım alanında emek veren kadınların emeklerinin karşılığını almasını istiyoruz” dedi.
Üreticileri dinledi
Muğla’nın zeytinden, cevize, incirden kestaneye kadar her türlü üretime müsait olduğunu belirten Başkan Gürün, şu vurguları yaptı: “Sarıkız Projemiz ile köylümüzün daha çok süt, kaliteli besi alabilmesi, sütten kooperatifler, birlikler ile marka peynir, yağ diğer mamullerin üretilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece üreticimiz emeğinin karşılığını fazlasıyla almış olacak. Sarıkız projemizin ana aktörü ise tarlada çalışan, ahırda Sarıkız’la ilgilenen, yoğurdu, peyniri yapan kadınlarımız olacak.” Atölye Muğla Bir proje grubunun kamp alanını ziyaret eden Başkan Gürün, proje grubunu ve üreticileri dinledi.