Ege ‘Sayıştay’dan da beraat bekliyorum’

‘Sayıştay’dan da beraat bekliyorum’

05.03.2017 - 05:02 | Son Güncellenme:

Çankaya Otoparkı ihalesinin iptaliyle ilgili savunma yapan Başkan Kocaoğlu, beraat bekliyor.

‘Sayıştay’dan da beraat bekliyorum’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beraat ettiği suçlamalardan biri olan Çankaya Otoparkı ihalesinin iptali hakkında bu kez de Sayıştay’da kamu zararı kararı temyiz duruşmasında savunma yaptı. Beraat ettiği davada Savcı’nın ihale iptalinin hukuka aykırı olmadığı yönündeki görüşünü de savunmasına ekleyen Başkan Kocaoğlu Sayıştay’dan da beraat kararı beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’ne 2011 yılında yapılan operasyonlarla başlayan, Başkan Kocaoğlu ve 128 kişinin yargılandığı davanın iddianamesine, Sayıştay raporlarına dayanılarak giren Çankaya Otoparkı ihalesinin iptaliyle ilgili ihaleye fesat karıştırma iddiası İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nin beraat kararıyla ortadan kalktı. Davaya konu olan ihalede yıllarca otoparkı işleten belediye şirketi İzelman’a rakip çıkan özel bir firma 4 milyon 110 bin TL teklif vermiş ancak, Başkan Kocaoğlu’nun talimatıyla ihale iptal edilmişti.

‘Nasıl bir zarar?’

Kocaoğlu, “İhaleyi iptal ettik. Vakıflar daha sonra kamu kuruluşu şirketine ihalesiz verilmesi için izin verdi. Kira fiyatı belirledik. İzelman’a verdik. İzelman şirketi sermayesinin tamamı Büyükşehir’in. Burada nasıl bir kamu zararı var?”