Cadde ‘Sektör fazla acımasız’

‘Sektör fazla acımasız’

02.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Star TV’de ekrana gelen günlük dizi ‘Beni Affet’te Feride karakterini canlandıran Şeyma Korkmaz, “Her şey çok hızlı tükeniyor, sektör fazla acımasız”dedi

‘Sektör fazla acımasız’

Altı sezondur ‘Beni Affet’ dizisinde oynayan Şeyma Korkmaz, “Çok fazla iş yapılıyor fakat hepsi çok hızlı tükeniyor ve yayından kaldırılıyor. Bu zamanda altıncı yılı görmek oyuncuların, ekibin ve senaryonun başarısı diye düşünüyorum” dedi. Korkmaz’la rolünü, projesini ve gelecek planlarını konuştuk.

Haberin Devamı

‘Beni Affet’ bin bölümü geçti. İlk sete gittiğinizde bu kadar uzun süreceğini tahmin ediyor muydunuz?

Tabii ki hayır. Günümüzde çok iş yapılıyor fakat hepsi hızlı tükeniyor ve kaldırılıyor. Bu sektör fazla acımasız. Bu zamanda altıncı yılı görmek oyuncuların, ekibin ve senaryonun başarısı diye düşünüyorum.

Bu kadar zamanda Feride’den neler kazandınız?

‘Beni Affet’ benim için bir okul oldu. Her bölümde yeni olaylar gelişiyor, bunlar bir oyuncu için çeşitlilik ve tecrübe demek. Çok şey kazandım diyebilirim.

Her gün ekranda olmak nasıl bir duygu?

Aslında değişik bir duygu değil... Haftada bir televizyonda olmaktan çok da farklı değil. Sonuçta yapılan iş belli, dizi çekiyorsunuz senaryo geliyor ve oynuyorsunuz. Ama çalışma temposu olarak çok farklı. Beş bölüm iç içe çekmenin verdiği duygu geçişleri, teknik anlamda farklılıkları var.

Haberin Devamı

‘Sektör fazla acımasız’

Ankara’da yaşamak nasıl?

Eskişehir doğumluyum ama Çanakkale’de büyüdüm. 12 yaşında Eskişehir’den ayrıldım. Ama Ankara’nın iklimi de insanları da değişik bir şehir. İlk zamanlar nefret ederken şimdi burada mutlaka bir evim olmalı diyorum. Kalabalık ve büyük şehirleri sevmiyorum.İstanbul’u gezmek için sevenlerdenim, belki de küçük şehirde büyüdüğüm için bilmiyorum ama Ankara yaşam anlamında, ulaşım ve kendine vakit ayırabilme anlamında daha kolay bir şehir.

Günlük dizide oynayanlar için, ‘memur’ yorumları yapılıyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biraz öyle oluyor. İnsan, günlük işi yetiştirmek için ciddi bir tempoya giriyor. Akşam ailenizin yanına, sinemaya gitmeye ve kendinize dönmeye vakit oluyor.

Dizi tarihinde en çok süren çalışmalardan biri olmanın mutluluğunu tarif eder misiniz?

Bazen acımasızca yorumlar okuyorum ve şaşırıyorum, takdir etmek bu kadar zor mu diye? İyi veya kötü, yanlış ya da doğru tartışılır ama bu dizi bunca yıldır devam ediyorsa izleniyor demektir.

Sette arkadaşlıklarınız nasıl?

Ailemden daha çok gördüğüm kişilerle nasıl olunursa... Bir nevi aile gibi... Aile içindeki tartışmalar, kahkahalar gibi hepsinden var ekipte...

‘Hayallerim büyüktür’

Haberin Devamı

Bundan sonra hedeflerinizde neler var?

Oynamak, oynamak, oynamak... Hayallerim büyüktür, hedeflerimse ulaşabileceğim uzaklıktadır. Ama şunu söylemeliyim ki en iyi şekilde en iyi yerde olmak en büyük arzum.

Haftalık bir dizide ne zaman yer almayı düşünüyorsunuz?

Verilen sözler çok özeldir, bu işe girerken karşılıklı sözlerle adım attık birbirimize... Herhalde zamanı var diyorum.

‘Takdir görmek heveslendirir’

Sosyal medyada rolünüz kadar güzelliğinizden de bahsediliyor. Bu sizi nasıl motive ediyor?

Her kadın, kendisine güzel dendiğini duyunca egosu okşanır ama bu benim için motivasyon unsuru değir. Klişe ama kalbimi temizlemek ve güzel kılmak için kendimi eğitmeye çalışıyorum, bu daha önemli. Yaptığın işte takdir görmek heveslendirir insanı.