Ekonomi ‘Sıcaklar etkilemez, bayramlık şekere 600 milyon TL gider’

‘Sıcaklar etkilemez, bayramlık şekere 600 milyon TL gider’

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, bayramlarda ikram edilen şeker ve çikolataya geçen yıl toplam 550 milyon lira harcandığını belirterek, “Bu yıl ise bu harcamanın yüzde 10 artışla yaklaşık 600 milyon lira olmasını  bekliyoruz” dedi.

‘Sıcaklar etkilemez, bayramlık  şekere 600 milyon TL gider’

Kopuz, Türkiye’de şeker ve çikolata tüketiminin yüzde 70’inin bayramlarda gerçekleştiğini söyledi. Şekerleme ve çikolata satışlarının Ramazan Bayramı’nda yaklaşık yüzde 25 arttığını ifade eden Kopuz, en çok ikram edilenlerin renkli akide şekerleri ve çikolatalar olduğunu anlattı. Kopuz, “Bayramda yüzde 60-65 çikolata, yüzde 35-40 da şeker tüketiliyor” diye konuştu.
‘Sıcak hava azaltmaz’
Ramazan Bayramı’nın yaza gelmesinin, satışlarda ciddi bir düşüşe neden olmayacağını da ifade eden Kopuz, yıllık tüketimin bayramlarda arttığını ancak yine de Avrupa geneline göre yıllık kişi başına düşen şeker miktarında Türkiye’nin geride olduğunu vurguladı.
Ankara Ulus’ta şeker satışı yapan Sadık Yüksel ise, fiyatlarda geçen yıla göre yüzde 5 artış olduğunu belirterek, şeker fiyatlarının 7-15 lira, çikolata fiyatlarının ise 14-50 lira arasında değiştiğine işaret etti.