Gündem ‘Sıkıyönetim komutanıyım’

‘Sıkıyönetim komutanıyım’

26.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ darbe girişimine ilişkin hazırlanarak mahkemeye sunulan iddianamede, darbe girişimi sırasında Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep’i derdest etmek istediği öne sürülen ve TSK’dan ihraç edilen Tümgeneral Memduh Hakbilen’in, komutanlığa gelerek Orgeneral Recep’in odasına gidip ‘yurtta sulh konseyi’nin kararıyla İzmir ve Manisa’da ‘sıkıyönetim komutanı’ olarak emir komutanın kendisinde olduğunu söylediği ifade edildi.

‘Sıkıyönetim komutanıyım’

İddianamede Hakbilen’in “Bu silahlı kuvvetlerin generaliyim, sıkıyönetim komutanıyım” dediği, bunun üzerine Ege Ordusu Komutanı’nın gözaltına alınması yönünde talimat vermesi üzerine de bağırarak “Hepinizi asarım, mahvederim, iki saat sonra tank taburu geliyor” ifadelerini kullandığı kaydedildi. Hakbilen’in daaha sonra Orgeneral Recep’e “Birlikler harekete geçti, artık önüne geçemezsiniz, hepinizi öldürtürüm” dediği ifade edildi. İddianamede ayrıca Hakbilen’in son telefon görüşmesini eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in emir astsubayı M.S. ile yaptığı bilgisine de yer verildi.

‘Acil eylem planları’

Haberin Devamı

İddianamede ayrıca örgütün son dönemlerdeki operasyonlara karşı yabancı istihbarat elemanlarının desteğiyle 45 saniyelik ve 3 dakikalık ‘acil eylem planları’ hazırladığı belirtildi. 45 saniyelik eylem planında, örgüt mensuplarına yönelik operasyon anında cep telefonlarına yüklenen program sayesinde 3 kez yanlış şifre girilerek cihazdaki bilgilerin formatlanması gerektiği talimatına yer verildiği bildirildi. İddianamede şunlara yer verildi: “3 dakikalık acil eylem planında da flaş bellek ve harici Micro SD hafıza kartlarının kırılarak tuvalet giderlerine atılması ya da alınan belgenin yırtılarak veya yakılarak yok edilmesi talimatının verildiği, bir şüphelinin ikametgâhındaki aramada elde edilen dijital belgenin, incelenmesi sonucu görüldü.” İddianamede, örgütün ‘ByLock’ dışında kritik görevdeki askeri personel ile irtibat kurulması amacıyla ‘WhatsApp’ benzeri ‘Watsapp’ adı verilen kriptolu mesajlaşma programı geliştirdiği kaydedildi.