Gündem ‘Silahı yerde buldum’

‘Silahı yerde buldum’

28.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet, DTCF’de ülkücü ve karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan ve bir güvenlik görevlisinin silahla yaralandığı kavgaya ilişkin yeni bilgilere ulaştı.

‘Silahı yerde buldum’


Olayın ardından kampüse giren polis, güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı. Yapılan incelemelerin ardından özel güvenlik görevlisinin, aynı fakültede öğrenci olan Durali A. tarafından vurulduğu tespit edildi. Milliyetçi ve muhafazakar olarak tanınan Durali A. polisler tarafından gözaltına alındı.
Durali A.’nın ifadesinde güvenlik görevlisine kendisinin ateş etmediğini söyleyerek, suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. Ancak polis kamera kayıtlarından ateş edenin Durali A. olduğunu belirledi. Durali A.’nın ifadesinde ayrıca, ateş etmediğini, silahı da kavga esnasında yerde ayağının dibinde bulduğunu söylediği öğrenildi. Durali A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Durali A.’nın herhangi bir sabıka kaydının veya terör ya da organize suç örgütü ile ilişkisinin bulunmadığı belirtildi.
Kamera görüntülerinde Durali A.’nın elindeki silahla karşı tarafa doğru ateş ettiği görüldü. Durali A.’nın silahla 4 el ateş ettiği, bunlardan 3’ünün duvara isabet ettiği, birinin de güvenlik görevlisini yaraladığı belirlendi. Durali A.’nın olayda kullandığı silahın ruhsatsız ve el yapımı olduğu öğrenildi.