Gündem ‘Sırp genci arkadaşları bıçakladı’

‘Sırp genci arkadaşları bıçakladı’

23.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kalbinden bıçaklanarak öldürülen İvkoviç’in başka bir Sırp tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Sırp basını Galatasaraylıların üç kez saldırdığını öne sürdü. Sırbistan Başbakanı Vucic, Kızılyıldızlılara 'terörist' diyen Ergin Ataman'ın 'hoş karşılanmayacağını' söyledi. Davutoğlu, Sırp mevkidaşını arayarak başsağlığı diledi.

‘Sırp genci arkadaşları bıçakladı’


Turkish Airlines Euroleague’de mücadele eden Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız’ın Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maçı öncesinde istenmeyen olaylar çıktı. Basket maçına kısa süre kala çıkan olaylarda, bileti bulunmayan Kızılyıldız taraftarlarıyla, gişe sırasındaki Galatasaray taraftarları birbirlerine taş ve şişe attı.
Arada kordon oluşturan Çevik Kuvvet, taraftarların birbirlerine yaklaşmasına izin vermedi. Biletsiz taraftarlar salon çevresinden uzaklaştırıldı. Yaşanan olaylardan sonra Sırp taraftar Marko İvkoviç (25) kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce bıçaklandı. Bıçağın kalbine denk gelmesi nedeniyle yaralanan ve hastaneye kaldırılan İvkoviç, 4 saatlik müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Özel ekip devrede
Olayla ilgili sosyal medyada kampanya başlatan bazı Sırp taraftarlar, Marko İvkoviç’in Galatasaray taraftarları tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Emniyet yetkilileri tarafından yapılan ön tespitte, ölen Sırp gencin kendi grubundaki bir Kızılyıldız taraftarınca bıçaklandığı ihtimali ağırlık kazandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği olayın bir an önce çözülmesi için özel ekip kurdu. Olay yerinden toplanan güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler, görgü tanığı olabilecek kişilerin de ifadesine başvurdu.

Soruşturma sürüyor
Olaylarla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken kendi grubu içindeki bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır. Soruşturma sürmektedir.”

Haberin Devamı

‘Cinayet canavarca’
Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, olayla ilgili olarak ‘Canavarca bir cinayet’ yorumunda bulundu. Galatasaray koçu Ataman’ın Sırp seyirciler için ‘olay çıkarmaya gelen teröristler’ demesine de değinen Vucic, Ataman’ın Sırbistan’da ‘hoş karşılanmayacağını’ belirtti. Sırbistan’ın İstanbul konsolosu Zoran Markovic, Sırp basınına yaptığı açıklamada ‘olay çıkabileceğini günler önceden bildirdiklerini’ söyledi. Markovic, “Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki, bizim taraftarlarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir ve bu sözümün arkasındayım” ifadelerini kullandı. Kızılyıldız Kulübü Başkanı Nebosa Covic ise “Yaşananlar utanç verici. Türk holiganlar taraftarımızı bıçakladı” ifadelerini kullandı.
DIŞ HABERLER SERVİSİ

Haberin Devamı

Davutoğlu’ndan başsağlığı mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki akşam İstanbul’da oynanan basketbol maçı öncesinde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Sırbistan uyruklu taraftar için Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic’e başsağlığı diledi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu’nun olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söylediği kaydedildi.
ANKARA Milliyet

Açıklamalarım için üzgünüm

Maç sonunda yaptığı açıklamalar nedeniyle Sırp yetkililerin hedefi haline gelen Ergin Ataman, olayın siyasi boyuta ulaştığını söyledi. Ataman, “Genç bir taraftarın hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzüldük. ‘Ergin Ataman teröristtir’ şeklinde demeç verilmesi esef verici bir olay. Maç sonundaki açıklamalarım için üzgünüm. Maçtan sonraki basın toplantısı sırasında bir insanın yaşamını yitirdiğini bilmiyordum. Açıklamalarım bu haber gelmeden önceydi” dedi. Ataman, “Söylediğim sözler, kesinlikle maksadını aşan ve asla istemeyeceğim sonuçlar doğuran değerlendirmelerdir” açıklamasını yaptı.
SPOR SERVİSİ