Ege ‘Sırrımız halkla birlikte yönetmek’

‘Sırrımız halkla birlikte yönetmek’

05.05.2017 - 04:45 | Son Güncellenme:

.

‘Sırrımız halkla birlikte yönetmek’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ankara’da Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı çerçevesinde düzenlenen Mekansal Duyarlılık” konulu panelde İzmir’i anlattı. Başkan Kocaoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi de makamlarında ziyaret etti. İzmir’in mekansal duyarlılığını örneklerle anlatan Kocaoğlu, “Kenti kendi kafanıza göre yönetirseniz, yanlış yaparsınız. Biz İzmir’i İzmirlilerle birlikte, etik değerler ve evrensel ahlak kurallarını gözeterek, birbirimizi severek, güvenerek, destekleyerek yönetiyoruz. Başarı sırrımız budur” dedi.

Haberin Devamı

Bakanlara ziyaret

Başkan Kocaoğlu, Kadir Topbaş’ın ‘İstanbul kendi kendini yönetsin’ açıklamasına ilişkin gelen soruya, “Yönetim anlayışımızda yerel yönetimlerin özerkliği yoktur. Sayın Topbaş’ın burada söz ettiği özerklik değildir. Merkezi hükümetler belediyelere bütçeden pay vermeyip görev verir. Görev sizde, kaynak ve imza Ankara’dadır” diye konuştu.

Panelin ardından Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığına giderek Bakan Ahmet Arslan ile sürpriz bir görüşme yaptı. Görüşme de İzmir Toplu Ulaşım Entegrasyon Projesi ele alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi de makamında ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılarıyla görüştü.