Gündem ‘Sis’ kurbanları toprağa verildi

‘Sis’ kurbanları toprağa verildi

12.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükçekmece’de önceki gün televizyon kulesine çarparak düşen helikopterde hayatını kaybeden 7 kişiden iki pilot ve Eczacıbaşı Holding yöneticisinin cenazesi aileri tarafından teslim alındı.

‘Sis’ kurbanları toprağa verildi

4 Rus vatandaşından kimlikleri tespit edilen iki kişinin ise cenazeleri teslim için Adli Tıp Kurumu’nda bekliyor. Vucut bütünlükleri bozulduğu için kimlikleri henüz tespit edilemeyen iki kişi için ise İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı; Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Rusya’daki ailelerin DNA örneklerini istedi.
Kazada hayatını kaybeden pilotlar Ahmet Bulut ve Alaattin Nacar için dün öğle vakti Üsküdar’daki Selimiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da katıldı. Bulut’un cenazesi Şile Yeşilvadi Köyü Mezarlığına, Alaatttin Nacar’ın cenazesi ise Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen de son yolculuğuna uğurlandı. Özen’in cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığında toprağa verildi.