Gündem ‘Tahliyelerini talep ediyorum’

‘Tahliyelerini talep ediyorum’

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yurtta Sulh Konseyiüyesi olduğu iddia edilen Murat Aygün, emrindeki er ve erbaşların hiçbirinin darbe girişimi ve sıkıyönetimden haberdar olduklarını düşünmediğini söyledi

‘Tahliyelerini talep ediyorum’

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddia edilen eski 58. Topçu Tugayı Komutanı general Murat Aygün, emrindeki er, erbaş ve subaylar ile 15 Temmuz akşamı karargâh harekât merkezinde yapılan toplantıya katılanların hiçbirinin darbe girişimi ve sıkıyönetimden haberdar olduklarını düşünmediğini söyledi. Aygün, “Habersiz bir şekilde görevlerini yapıyorlardı. Dolayısıyla bunların tahliyesini ve beratını talep ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Habersizlerdi’

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan cezaevi içindeki mahkeme salonunda görülen davada savunma yapmak için mahkeme başkanı tarafından kürsüye çağrılan Aygün, yapacağı konuşmanın detaylı savunması olmadığını, bütün sanık ve tanıkların dinlenmesinden sonra asıl savunmasını yapmak istediğini belirtti. Bunun için mahkemeden süre isteyen Aygün, “İddianamede yazılmayan olay ve suçlamalar var. Kalem kullanamadık, isnat edilen suçları not alamadık. Detaylı savunmamda her türlü soruya cevap verip ayrıntılı bir şekilde olanları anlatacağım. Bunun için tanık ve sanıkların ifadelerinin çözülerek tarafıma verilmesini istiyorum” diye konuştu. Hakkında isnat edilen suçlamaların hayal ürünü olduğunu, Yurt Sulh Konseyi üyesi olduğu yönündeki iddiaları televizyonda gördüğünü bildiren Aygün, böyle bir üyeliğin söz konusu olmadığını öne sürdü.
Tutuklanmadan önce 58. Topçu Tugay Komutanı olduğunu aktaran Aygün, emrindeki askerlerin darbe girişiminden habersiz olduğunu, bu nedenle hepsinin tahliye edilmesi gerektiğini savundu. Aygün, şöyle devam etti: “Bu salondakilerin çoğu benim personelimdir. Mahkeme boyunca sesini çıkarmayan astsubaylarım, teğmenlerim ve emir verme yetkisi olmayan uzman erbaşlarım ile 15 Temmuz akşamı karargah harekat merkezinde yaptığım toplantıya katılan subayların hiçbiri darbe girişimi ve sıkıyönetimden haberdar olduklarını düşünmüyorum. Habersiz bir şekilde görevlerini yapıyorlardı. Dolayısıyla bunların tahliyesini ve beratını talep ediyorum.”