Gündem ‘Tahşiye Grubu terör örgütü değil’

‘Tahşiye Grubu terör örgütü değil’

23.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fethullah Gülen, Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına başlandı. İlk duruşmada MİT’in gönderdiği yazıda Tahşiye Grubu’na yönelik ‘terör örgütü olduğuna dair’ herhangi bir tespit bulunmadığı belirtildi

‘Tahşiye Grubu terör örgütü değil’

“Tahşiyecilere kumpas kurdukları” iddia edilen eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılanmasına dün başlandı. Davanın ilk duruşmasında MİT’in mahkemeye gönderdiği yazıda, Tahşiye grubuna yönelik terör örgütü olduğuna dair tespit bulunmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Tahşiye soruşturmasında kumpas kurdukları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında Fethullah Gülen, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski Emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Erol Demirhan’ın da bulunduğu 9’u tutuklu, 33 sanık dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

MİT’ten gelen yazı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Ömer Köse ile Ekrem Çelik, Hüseyin Nohut ve Mustafa Kılıçarslan ile başka suçtan tutuklu 4 sanık katıldı.

Mahkeme başkanı, Tahşiye grubuna yönelik Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) yazı geldiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yazıda, “Radikal Mehmet Doğan Grubu” adı altında silahlı terör örgütüne dair bir tespitin bulunmadığı ifade edildi. Tahşiye grubunun şiddete ya da silahlı teşkilatlanmaya dönüştürüldüğüne ilişkin tespitlerinin bulunmadığı belirtilen yazıda, “Gruba yönelik 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde ya da sonrasında intikal ettirilen herhangi bir not bulunmadığı tespit edilmiştir” denildi.

Gülen ifadeye hazır

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, usulüne uygun bir tebligat yapıldığı takdirde Gülen’in ifadeye hazır olduğunu söyledi.

Sanık avukatlarından Ömer Turanlı ise terör suçlarına bakan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin paralel yapı iddialarıyla ilgili davalar dışında ne gibi terör dosyalarına baktığını sordu. Mahkeme başkanı Canel Rüzgar ise “100’ün üzerinde terörle ilgili dosyamız mevcut gelin dosyaları çıkartayım size. Terörle ilgili dava geldi de biz mi bakmadık” cevabını verdi. Mahkeme heyeti, duruşmayı 25 Aralık’a erteledi.

Kuran okuyarak beklediler

‘Kumpas davası’nın ilk duruşması sürerken Çağlayan’daki adliyenin önünde sanıklara destek verenler beklemeye başladı. Gruptaki bazı kişiler Kuran okurken, bazılarının da dua ettiği görüldü.