Gündem ‘Ten’e işleyen heykel

‘Ten’e işleyen heykel

16.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat’ın mart sayısı yine dopdolu. Marcus Graf’ın ‘Ten’ heykeli Bjork’ün yeni albüm ve kitabı, ‘Kış Uykusu’ndaki rolü hakkında Melisa Sözen’le yapılan bir söyleşi ve daha fazlası okuyucuyu bekliyor

‘Ten’e işleyen heykel

Mehmet Ali Uysal’ın ünlü heykeli ‘Ten’, köklü kültür sanat dergisi Milliyet Sanat’ın mart sayısının kapağını süslüyor. Dünyada şu anda dört farklı versiyonu bulunan ‘Ten’, Türkiye’de Kemer Country Golf Kulübü’ndeki yerinde izleyicilerini kabul etmeye başlamışken, heykelle ilgili küratör Marcus Graf, Milliyet Sanat’taki “Ten’e işlemiş sanat” başlıklı yazısında okuyucuya eseri anlatıyor: “Sanatçı bir klipsin insan tenini sıkıştırıp kaldırması gibi toprağı kaldırıyor ve sanatın en eski işlevlerinden birine atıfta bulunuyor: Namümkün görüneni mümkün kılmak, görünmeyeni görünür yapmak. İşte bu yüzden ‘Skin’ bu kadar çarpıcı ve çekici görünüyor ve bu eserin bu kadar başarılı olmasının sebebi de bu açıklamada yatıyor (...) Yani kelimenin tam anlamıyla, bu çalışma ‘teninize işliyor’!”
Derginin plastik sanatlar bölümündeki dikkat çekici konulardan bir diğeri Arter’deki sergisi ‘Zamancı’ vesilesiyle yapılan Ali Kazma söyleşisi. Ayrıca Mine Sanat Galerisi’nin 30’uncu yaşı nedeniyle bu köklü galeri için yazılmış bir yazı da bulunuyor. Asu Maro’nun ayın söyleşisinde bu ayki konuğu geçen hafta dağıtılan SİYAD Ödülleri’nde ‘Kış Uykusu’ndaki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında ödüle uzanan Melisa Sözen. ‘Bir Varmış, Bir Yokmuş’ filmiyle vizyonda, ‘Kalp Düğümü’ ile sahnede, ‘Beş Kardeş’le ekranda izleyiciyle buluşan Melisa Sözen’le yapılan söyleşi, Nuri Bilge Ceylan’ın sette kurduğu atmosferden oyunculuğa bakışına pek çok konuya değiniyor.
İlk siyahi Bond ihtimali
Sinema sayfalarında ilk siyahi James Bond olacağı söylentileri gitgide güçlenen Idris Elba’yı tanıtan bir yazı da bulunuyor. Romantik filmlerin yerli sinemanın sık uğradığı bir türe dönüşmesi üzerinden Yeşilçam’dan bugüne kadın erkek rollerinin gidişatını mercek altına alan bir yazı, yeni ‘Sindirella’ Lily James söyleşisi de Milliyet Sanat’ın sinema sayfalarında.
Sahne sanatları bölümünde ‘Bazıları Sıcak Sever’ filminden uyarlanan ‘Balım’ müzikalini, yönetmeni Yücel Erten, oyuncuları İlker Aksum, Özge Borak ve Ozan Çobanoğlu, derginin okuyucuları için anlatıyor. Hugh Jackman’ın sahne şovu ‘An Evening with Hugh Jackman’da Türkiye izleyicilerini nelerin beklediği sorusunun yanıtı dergideki “O aslında bir salon erkeği” başlıklı yazıda.