Gündem ‘Tetikçiyi Engin Dinç’e söyledim’

‘Tetikçiyi Engin Dinç’e söyledim’

13.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, Erhan Tuncel, Yasin Hayal’in Zeynel Abidin Yavuz’u tetikçi yapacağı bilgisini ve Hrant Dink’in fotoğraflarını dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’ndeki komiser yardımcısı Özkan Mumcu’ya verdiğini iddia etti. Tuncel aynı bilgileri İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’e de verdiğini söyledi.

‘Tetikçiyi Engin Dinç’e söyledim’

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada söz alan Erhan Tuncel şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Özkan Mumcu, Zeynel Abidin Yavuz bilgisinin kendisinde olmadığını söylüyor. Ben bilgileri verdim. Muhittin Zenit’in elindeki bilgi Yasin’in başka birini bulacağı bilgisiydi. Engin müdürle görüştüğümde, ‘Bu kişi Zeynel’ dedim. 20 Mayıs’tan sonra Zeynel Abidin Yavuz’la ilgili çalışmayı Özkan Mumcu ile yaptım. Fotoğrafları verdim çalışmaları yapması için. Burada inkar ediyor. Bu çalışmayı Mumcu ile yaptım. Trabzon’daki Tanjant yokuşunda fotoğrafları orada kendisine teslim ettim. Operasyon yapılmasını söyledim. Kendisi böyle bir imkanı olmadığını söyledi. Trabzon saha çalışması için çok zor bir bölge. O dönem için ben de başarısız olduğumu Yasin’in beni atlatabileceğini, kendisinin gidip görüşmesi gerektiğini söyledim. Gitmedi” dedi.

Haberin Devamı

Tuncel’in bu ifadelerinin ardında söz alan Mumcu ise “Erhan Tuncel’den aldığım herhangi bir fotoğraf yok. Fotoğrafı kime verdiyse bilemiyorum. Kendisinden bana ulaşan Zeynel Abidin Yavuz ismi de yok” dedi.

Dink cinayetinde 1 jandarmaya tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Albay Ali Barış Sevindik ile astsubaylar E.T. ve M.K.Y, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık, 3 şüpheliyi de tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi Hakimlik, Albay Ali Barış Sevindik’in tutuklanmasına karar verirken, iki astsubayı adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bıraktı. Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 10’a yükseldi.