Gündem ‘Toprağa gömülü olanlar patates değil, çocuk’

‘Toprağa gömülü olanlar patates değil, çocuk’

18.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya’nın Taşkent ilçesinde 2008 yılında, ruhsatsız 3 katlı Kız Kuran Kursu binasının, gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada yıkılarak, 17 yatılı öğrenci ile 1 eğitmenin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasıyla ilgili 8 yıldır süren davanın 25’inci duruşması yapıldı.

‘Toprağa gömülü olanlar  patates değil, çocuk’

Olayın ardından Yurt Müdürü Hüseyin Çömlek, dernek ve yurt temsilcileri Mehmet Semerci ve Mehmet Göktaş gözaltına alınmış, ancak kısa bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı. 8 yıldır Konya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 2’si kadın eğitmen, 6’sı dernek ve yurt sorumlusu, 3’ü de LPG tankını kuran ve gaz dolumu yapan şirket sorumluları olmak üzere toplam 11 tutuksuz sanığın ’taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek’ suçundan yargılandığı davanın 25’inci celsesi görüldü.

Haberin Devamı

Mağdur çocukların avukatı Hakkı Ünalmış, ”Olay nedeniyle toprağa gömülü olanlar patates değil, küçük yaşta çocuklardır. 8 yıldır süren bu davanın bir an önce sonuçlandırılmasını ve sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti de duruşmayı 25 Ekim tarihine erteledi.

Yazarlar