Gündem ‘TSK tarihinde kara bir leke’

‘TSK tarihinde kara bir leke’

25.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ‘Asker elbisesi giymiş bazı alçakların, urlaşmış bazı çete mensuplarının, silahlı kuvvetlerimize sızmış yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyüktü ama temizleyeceğiz’ dedi

‘TSK tarihinde kara bir leke’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutan Vekili Korgeneral İbrahim Yaşar ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile İçişleri Bakanı Ala’ya başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Ala, “Hiçbir zaman böyle çeteler, teröristler bu memlekette inisiyatif alamayacaktır” diye konuştu.

Akar da, “Polis-asker kardeşliği konusunda gerçekten çok güzel resimler oldu ancak bu alçaklar, üniforma giymiş bu hainler ülkemize, milletimize özellikle silahlı kuvvetlerimize çok büyük zararlar verdi. Bunlar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır” dedi.

‘TSK tarihinde kara bir leke’

Genelkurmay Başkanı Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, darbe girişiminde saldırıya uğrayan Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Akar, İçişleri Bakanı Ala ve Kuvvet Komutanları olayın gerçekleştiği yere karanfil bırakıp dua etti. (Fotoğraf: AA)

Haberin Devamı

‘Sızmış yılanlar’

Ziyaretin ardından Akar ve beraberindekiler Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne taziye ziyaretinde bulundu, bomba atılan yere karanfiller bırakarak şehitler için dua okudu. Akar, burada da şunları söyledi: “Asker elbisesi giymiş bazı alçak ve urlaşmış bazı çete mensuplarının, silahlı kuvvetlerimize sızmış yılanların ülkemize verdiği zarar çok büyüktü ama biz bunları bir şekilde temizleyeceğiz, inşallah Allah bizlere bu lekeyi temizlemek için imkân ve fırsat verecek. Polis, asker daima kardeştir.”

Ziyaretin ardından Ala ile aynı makam aracına binen komutanlar 50 polisin şehit düştüğü Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na başsağlığı ziyaretinde bulundu. Akar, vurulan alanları inceledi, saldırının düzenlendiği noktaya karanfil bıraktı.

‘Tarihin çöplüğüne’

Akar buradaki konuşmasında da “TSK tam emir komuta içinde, kendisine verilen vazifeleri, siyasi direktifleri kullanmak suretiyle en iyi şekilde yapma azim ve gayreti içinde. Ülkemize, silahlı kuvvetlerimize bu rezilliği yaşatanlar TSK mensubu olarak görülemez. Asker ve polis arasına hiçbir şekilde hiçbir fitneyi, fesadı kabul etmiyoruz” dedi. Ala da, “79 milyon bir arada bu rezilliğe karşı durdu. Bu darbe girişimini layık olduğu tarihin çöplüğüne attı” dedi.

Haberin Devamı

‘TSK’yı derinden yaralamıştır’

‘TSK tarihinde kara bir leke’

Akar, daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Kahraman, “Milletçe bir badireyi atlattık. Bu badireden çıkışta büyük emeğiniz var. Bir grubun harekete geçmesi, silahlı kuvvetlerimizi ilzam etmez. Bu ve benzeri felaketlerden Cenabı Hak milletimizi, devletimizi, ordumuzu, insanımızı korusun” dedi.
Akar da “Ülkemizin en yüksek kurumu, yasama organı Gazi Meclisimize bu şekilde saldırıda bulunulması, bunun da asker elbisesi giymiş teröristler, hainler tarafından yapılması biz gerçek TSK mensuplarını derinden yaralamıştır. Bu, TSK tarihinde gerçekten kara bir lekedir. El birliğiyle çalışmak suretiyle Allah’ın bize bu pisliği, lekeyi silme fırsat ve imkânı vermesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Halk hâlâ nöbette’

Kahraman, “Bunu yapanlar TSK içindeki elbise değiştirenlerdir, şanlı ordumuz değildir. Bundan çıkaracağımız dersler var. Şu ortaya konuldu, Türkiye’de darbe dönemleri kapandı. Milletin sistemine sahip çıkması, demokrasiyi özümsememiz güzel hadisedir. İçinde bulunduğumuz dünyada diktaların halkını refah içinde yaşatması mümkün değil. Böyle bir devletin darbeyle yönetilmesi mümkün değil. Bizler Meclisi açtık. Ben sesi duydum, arkasından ‘Beylerbeyi Sarayı’ndaki nöbetçilerin silahları alındı’ diye bana intikal etti. Sizler sefere çıkarken abdest alırsınız ya, aldık abdestimizi, doğru buraya. Halk hâlâ demokrasi nöbeti tutuyor, inşallah en kısa zamanda yaralarımızı saracağız” diye konuştu.

‘Leke gelmeyecek’

Akar da “TSK şu anda tam emir komuta içinde. Yaralarımızı sarmaya başladık. Milletimizin bu konuda hiçbir tereddütü olmasın” dedi. Kahraman da, “Türkiye ne zaman zıplama noktasındadır, birileri mani olmak ister. Çok şükür bu önlenmiş oldu. Sizin dirayetiniz, komutanlarımızın dirayeti... Allah razı olsun. Peygamber ocağı deriz. Milletimizde bu şuur var. Ordumuza bir leke gelmeyecektir evelallah. Vatanperver, bayrağını, memleketini seven bir insan bu hareketi yapamaz. Tankı milletine çeviremez. Boğaz köprüsünün kulesine çıkıp oradan insanını öldüremez” dedi.

Akar da “Bazı milletler bunu yaptılar, bu kadar hain olamadılar. Başka milletlere karşı bu hainliği yaptılar. Burada hiç görülmemiş bir örnek, kendi milletine karşı bunu düşünebildiler. Bunları şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Tekerrür etmeyecek, etmemesi için her türlü tedbiri alıyoruz” dedi.