Ekonomi ‘Türk Akımı projesinde anlaşmaya çok yakınız’

‘Türk Akımı projesinde anlaşmaya çok yakınız’

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetler arası anlaşmanın hazırlanmasında sona yaklaşıldığını belirterek, “Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşecek görüşmede bu anlaşmanın hazır olmasını istiyoruz”  dedi.

‘Türk Akımı projesinde anlaşmaya çok yakınız’

Novak, Türkiye’nin doğrudan ve ilave Rus gazı almasına olanak sağlayacak Türk Akımı projesinin büyük önem taşıdığını aktararak, “Bu büyük bir proje ve çok detaylı bir çalışma gerektiriyor” diye konuştu.

Bu yılın 8 aylık döneminde, Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret hacminin yüzde 40 düştüğünü hatırlatan Novak, “Amacımız, ekonomik ve ticari işbirliğimizi kriz öncesi seviyelerin de üzerine taşımak. Yaptırımlar üzerine de çalışlarımız devam ediyor, tüm yaptırımları kademeli olarak kaldırmak istiyoruz” dedi.

Stratejik işbirliği

Türkiye’de nükleer enerji sektörünün ilk defa Rusya ile ortaklaşa geliştirileceğini vurgulayan Novak, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesini, Rusya ve Türkiye arasındaki stratejik işbirliğinin geleceği olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.

Yazarlar