Gündem ‘Türkiye’nin çıkarı barışta’

‘Türkiye’nin çıkarı barışta’

10.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kobani’ye destek için Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) dün İstanbul’da sokağa çıktı.

‘Türkiye’nin çıkarı barışta’

Mecidiyeköy’deki Cevahir Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelen sendika üyeleri “İŞİD barbarlığına, AKP saldırganlığına geçit yok” pankartı arkasında toplanarak, Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” şeklinde sloganlar atan grubun yürüyüşüne güvenlik güçleri Mecidiyeköy Meydanı’na kadar izin verdi.

‘Verdiğiniz sözleri yerine getirin’
Yürüyüşün ardından konuşan HDP milletvekili Sebahat Tuncel, “Kobani’de yaşayanlar sadece Kürtler için direnmiyor. Kobani’de direnenler Ortadoğu barışı için direniyor. Sokağa çıkan halkımıza karşı AKP hükümetinin işbirliği içinde olduğu bazı faşist gruplar saldırılarda bulundu, ortamı terörize ettiler. 23 insan yaşamını yitirdi, bu sayı 25’e çıkabilir” dedi.
Tuncel, “Türkiye’nin çıkarı savaşta değil barıştadır. Sizin çıkarınız IŞİD gibi katil bir örgütün yanında olmak değil, Kobani halkının yanında olmaktır. Samimiyseniz Salih Müslim’e verdiğiniz sözleri yerine getirin” diye konuştu.
DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ise, “IŞİD’e sessiz kalmak vicdanımız kaybetmektir” ifadelerini kullandı. Yürüyüş sırasında çok sayıda sivil polisin bulunması dikkat çekti.