Dünya ‘Türkiye ve İsrail son kez görüşecek’

‘Türkiye ve İsrail son kez görüşecek’

21.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesine konuşan İsrailli bir dışişleri yetkilisi, Türkiye ile İsrailli yetkililerin, iki ülke arasındaki ilişkilerdeki pürüzleri gidermek için son kez görüşeceğini açıkladı.

‘Türkiye ve İsrail son kez görüşecek’

İki ülkeden temsilcilerin 26 Haziran’da bir Avrupa başkentinde görüşeceği iddia edilirken, bu görüşmede uzlaşma sağlanmasının beklendiği ifade edildi. Türkiye ile İsrail’in uzlaşma sağlayamadığı tek konu ise Hamas. İsrail, Hamas’ın Türkiye’deki askeri temsilciliğinin kapatılmasını talep ederken, Türkiye bu talebe bu zamana kadar olumlu cevap vermedi. İsrailli yetkili, mayısta planlanan görüşmenin Ahmet Davutoğlu’nun istifa etmesiyle hazirana ertelendiğini belirtti.
‘Suriye’yi görüştük’
Reuters’a konuşan İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, mart ayında Dünya Nükleer Güvenlik Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirdiği yaklaşık yarım saatlik özel görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi verdi. Steinitz, Suriye’deki savaş, İran’ın Suriye’deki varlığı, terör ve doğalgaz konularının görüşüldüğünü aktardı. Steinitz, “Çok güzel bir atmosferdi. Türkiye’yle diplomatik ilişkilerin eski haline dönmesi için yürütülen çabaların büyük bir destekçisiyim” dedi. Reuters’a konuşan bir Türk kaynak ise görüşmeden haberi olmadığını, bunun normal protokolün dışında olduğunu belirtti.