Gündem ‘Üç çocuk’ kadını eve bağlamak için

‘Üç çocuk’ kadını eve bağlamak için

06.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hiçbir Müslüman aile doğum kontrolü anlayışı içinde olamaz” ve “en üç çocuk yapın” sözlerine tepki gösterdi.

‘Üç çocuk’ kadını  eve bağlamak için

Balıkesir Edremit Belediyesi’nce “Yılın en iyi çıkış yapan kadın siyasetçisi” ödülüne layık görülen Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nüfus planlaması ve doğum kontrolüne yinelik açıklamalarını şöyle eleştirdi: “Erdoğan’ın nüfusumuz azalıyor gerekçesiyle en az üç çocuk yapılması ısrarının altında yatan nedenlerden biri de kadınları iş ve sosyal yaşamdan kopararak, iyice eve bağımlı hale getirmek. Kaç çocuk yapacakları eşler arasındaki bir özel bir konudur. Sayın Cumhurbaşkanı gerçekten kendine dert etmek istiyorsa Müslüman ailelerin kendi özelleri olan doğum kontrolüne uyup uymayacaklarını değil, neden milyonlarca Müslüman aile sefalet içinde yaşıyor onu dert etmeli.”
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün IŞİD’in Gaziantep ve Kilis’e saldırabileceği yönündeki uyarısının da dikkate alınması gerektiğini söyleyen Cankurtaran, “Vur kaç tipi bir saldırıyla pazarlık amacıyla çok sayıda insanımızı kaçırmak isteyebilirler” diye konuştu.