Ekonomi ‘Vakıf’tan ekonomiye 210 milyar TL destek

‘Vakıf’tan ekonomiye 210 milyar TL destek

11.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre 2017 yılının ilk yarısında 2 milyar 121 milyon TL net kâr elde etti. VakıfBank’ın nakdi ve gayrinakdi krediler aracılığı ile ekonomiye sağladığı destek 210 milyar TL’ye ulaşırken bankanın aktif büyüklüğü yıllık yüzde 22 artışla 236 milyar TL’yi aştı. 2017 yılının ilk yarısında bankanın ortalama özkaynak kârlılığı yüzde 20.8, ortalama aktif kârlılığı ise yüzde 1.9 seviyesinde gerçekleşti.

‘Vakıf’tan ekonomiye 210 milyar TL destek

VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2017 yılının ilk yarısında ulaştığı 2 milyar 657 milyon TL brüt kârından 536 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 121 milyon TL net kâr elde etti. Tecrübe, birikim ve kaynaklarını ülke ekonomisinin hizmetine sunan VakıfBank, Türkiye ekonomisine nakdi ve gayrinakdi kredi olarak toplamda 210 milyar TL finansman sağladı.

Yüksek büyüme

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, bankanın 2017 yılı ilk yarı finansal performansına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Hem yıllık, hem de çeyreklik bazda tüm ana bilanço kalemlerinde sektörden daha hızlı büyüdük ve başta krediler, toplam aktifler ve mevduatlar olmak üzere hemen hemen her segmentte pazar payımızı artırmaya devam ettik. Güçlü özkaynaklarımız, sağlam likidite yapımız ve müşteri odaklı bankacılık anlayışımız ile önümüzdeki dönemlerde de ekonomiye kesintisiz destek olmaya ve piyasalardaki etkinliğimizi artırmaya devam edeceğiz” dedi.

En fazla KGF

Hükümetin uygulamaya koyduğu politikalar ile Türkiye’nin büyüme performansının ivme kazandığını ve bu süreçte özellikle KGF kapsamında kullandırılan kredilerin oldukça önemli bir rol oynadığını belirten Özcan, şunları söyledi:
“Alınan başarılı tedbirlerin sürdürülebilir büyüme sağlaması amacıyla VakıfBank olarak biz de elimizi taşın altına koyduk ve yılın ikinci çeyreğinde KGF kapsamında en çok kredi kullandıran banka olduk. Her zaman KOBİ’lerimizin ve reel sektörün yanında olan bankamız, böylelikle toplam 17 milyar TL’lik bakiye ile KGF kapsamındaki kredi kullandırımında da lider bankalardan biri konumuna yükselmiştir. Kredilerin aktifler içindeki payı bakımından yüzde 71’lik oran ile rakip bankalar arasında birinci sırada yer almamız, milli ekonomiye verdiğimiz desteğin boyutunu en net biçimde göstermektedir.”

Haberin Devamı