Ekonomi ‘Yapacağımız en iyi organizasyon’

‘Yapacağımız en iyi organizasyon’

28.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkish Airlines Euroleague Final-Four 2017’nin İstanbul’da düzenleneceği dün gerçekleştirilen toplantıda resmen açıklandı. Toplantıya katılan önemli isimlerin ortak görüşü, izleyenlerin tarihin en iyi organizasyonuna tanık olacağı iddiasıydı

‘Yapacağımız en iyi organizasyon’

Avrupa Basketbolu’nun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague’de, 19-21 Mayıs’ta düzenlenecek Final Four’a ev sahipliğini İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nun resmen yapacağı açıklandı. Dün Four Seasons Otel’de düzenlenen toplantıda resmi imzayı Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile Euroleague Basketball Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu attı.

‘Yapacağımız en iyi organizasyon’


‘Beklentileri aşacağız’
Final Four organizasyonunun İstanbul’a çok yakışacağını belirten Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları olarak bu sürecin içinde yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek; “Euroleague ile olan işbirliğimize büyük önem veriyoruz. Basketbolun bir parçası olmak bize mutluluk veriyor. Final-Four heyecanının İstanbul’da yaşanması, sponsorluk süresince duyduğumuz heyecanı da zirveye taşıyacak. Euroleague yönetimi ile beraber, tüm basketbolseverlere ve gezginlere gerçekten beklentilerinin çok ötesine geçecek bir spor deneyimi yaşatabileceğimiz yeni ve farklı yönler üzerinde kafa yoruyoruz. Tarihin en iyi organizasyonunu düzenleyerek, kupayı da 4 Türk takımından bir tanesinin kazanmasını umut ediyoruz” diye konuştu.

‘Geri dönüyoruz’
Euroleague Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jordi Bertomeu ise “Türkiye’nin basketbolda son yıllarda kaydettiği müthiş büyümenin yanı sıra İstanbul’da da rakiplerinden aşağı kalmayan bir Final Four geleneği hakim. Dolayısıyla önümüzdeki Mayıs ayında Euroleague şampiyonuna kupasını burada verecek olmaktan heyecan duyuyoruz. Basketbol seyri açısından en iyi deneyimlerden birini yaşatan ve taraftarların tarihte ilk kez tüm yıldızları kendi şehirlerinde görebilmeleri nedeniyle de mükemmel bir seçim olan Sinan Erdem Spor Salonu’na geri dönüyoruz. Euroleague’e her geçen yıl daha fazla ilgi göstermeye devam eden Türk taraftarlarının, Final Four’un en önemli maçlarında bize eşlik etmesi harika olacak” ifadesini kullandı.

Basketbol dünyası buluştu
vÜlkemizi Turkish Airlines Euroleague’de temsil edecek 4 takımımızın temsilcileri de toplantıda yer aldı. Son iki sezon Final four oynayan Fenerbahçe adına Şube Sorumlusu Ozan Balaban ile Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, Galatasaray Odeabank adına Şube Sorumlusu Can Topsakal, Genel Menajer Ömer Yalçınkaya ve Coach Ergin Ataman, Darüşşafaka Doğuş cephesinde İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ile Genel Menajer Mithat Demirel ve Anadolu Efes’i temsilen de Genel Menajer Alper Yılmaz imza töreninde bulundu.

‘Dünyaya haykırdık’

‘Yapacağımız en iyi organizasyon’


Dev organizasyonun Türkiye’ye getirilmesinde çok önemli rol oynayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Spordan Sorumlu Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu da törende bulunarak, fikirlerini paylaştı.

15 yılda atılım
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’nin özellikle son 15 yılda spor altyapısında çok farklı bir atılım içerisinde olduğunu belirterek, “Fiziki altyapının, dünya ülkeleri arasında sayılı bir noktaya ulaştığını söyleyebiliriz. Fakat bu tek başına yeterli değil. Bunun içerisinde sportif faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirebilecek sporcularımızın yetişmesi gerekiyor. Türkiye’nin sportif altyapısını, dünya arenasına taşıyacak olan en önemli unsurlardan birisi Avrupa Ligi’dir. Avrupa Ligi Dörtlü Final’in tekrar İstanbul’da yapılıyor olması gerçekten önemli bir unsur” dedi.

‘Gücümüzü ortaya koyuyoruz’
Bakan Kılıç, “İstanbul’da yapılacak Dörtlü Final’in sonucunda kupa bir Türk takımında kalsın. İstanbul’a gelecek misafirlerimizin Türk misafirperverliğiyle ağırlanacağından hiç şüphemiz yok. Türkiye’nin gücünün ne olduğunu bu tip organizasyonlarla ortaya koyuyoruz. Burada takımlarımıza da büyük görevler düşüyor. Tabii ki sportmenlik, centilmenlik olacak ve en iyi olan kazanacak. Ben de ‘İnşallah en iyi oynayan bizim takımlarımızdan biri olur” diyerek sözlerini noktaladı.